Home > Living > Moderne loft in hartje Maastricht

Moderne loft in hartje Maastricht

Industrieel en modern wonen op monumentaal terrein, met veel licht en een jaloersmakend uitzicht.

Het is begeerlijk wonen zo op de zesde verdieping van het Eiffelgebouw in het Sphinxkwartier. In het gebouw (of, beter gezegd: de aaneenschakeling van drie fabrieksgebouwen) uit de jaren twintig van de vorige eeuw is de industriële achtergrond moeilijk te verbergen. Maar wat vroeger dienst deed als sanitairfabriek, is de afgelopen jaren omgetoverd tot een hotspot vol horeca, detailhandel en – meer de hoogte in – woningen. Het Eiffelgebouw is een betonnen icoon en niet meer weg te denken uit Maastricht. Het is niet voor niets bestempeld als rijksmonument

Zonnig dakterras

De ligging, midden in het culturele hart van Maastricht, pal achter het Frontenpark én op steenworp afstand van de markt, is bijzonder, zeker, maar het appartement zelf liegt er ook niet om. De woning ligt op het westen, wat uitzicht biedt op het Sphinxkwartier en Frontenpark. Tijdens de zonnige uurtjes kan er worden vertoefd op het bijbehorende privédakterras op de achtste verdieping. Met een woonoppervlak van circa 138 m2 en een vernuftige indeling, is het ruimtelijk, maar functioneel. Zowel de indeling als de inrichting van de loft komt van de hand van een binnenhuisarchitect (2020). Het gehele interieur is op maat gemaakt door een interieurbouwer en werd vervolledigd met luxe en hoogwaardige materialen. De nieuw geplaatste binnenwanden zijn grotendeels afgewerkt met zwart eikenhouten beplating, wat de toon zet voor de rest van het interieur, dat bestaat uit veel zwart, hout en beton. De loft aan het Petrus Regoutplein heeft energielabel A+.

Wellness met een uitzicht

De riante woonkamer bevat een zitgedeelte, een eetkamer en een moderne, open keuken die van alle wenselijke luxe apparatuur is voorzien. Het kookeiland vormt het hart van de woning. In de keukenkastenwand zijn de toegangsdeuren naar de studeerkamer, wasruimte en het eerste toilet verstopt. Aan het eind van de woonkamer wordt de ruimte verdeeld door twee grote maatwerkkledingkasten, die het begin van het slaap- en wellnessgedeelte markeren. Er is een open verbinding naar de badkamer, die een tweede toilet, inloopdouche en dubbele wastafel bevat. Maar het pronkstuk staat aan het raam in de slaapkamer: het vrijstaande bad. Een heerlijke plek om een drukke dag in af te sluiten onder het genot van de ondergaande zon.

Waar? Petrus Regoutplein 1 H03, Maastricht. Prijs op aanvraag
Meer info: tijsencyril.nl of mlg-makelaardij.nl

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.