Home > Living > Marres Interieur gaat voor totaalconcept onder één dak

Marres Interieur gaat voor totaalconcept onder één dak

Auteur: Demy Janssen

Op een kleine steenworp afstand van Maastricht, aan de Tongersesteenweg in Lanaken, ligt Marres Interieur. Deze ruime interieurwinkel vormde niet zo lang geleden het decor voor de lancering van Chapeau 129. Als ik op deze zonnige zaterdagmiddag terugkeer naar Marres Interieur, ziet de zaak er heel anders uit dan ik me kan herinneren. Marres Interieur is vernieuwd en viert dit weekend de opening van de Lifestylecorner die het bedrijf sinds kort heeft ondergebracht in Lanaken om het concept zo nog completer te maken.

Warm welkom
Als ik omstreeks 12 uur de zaak binnenloop, is het nog rustig bij Marres. Peter Marres, mede-eigenaar en derde generatie van de ‘Marres Interieur’-familie, ontvangt mij in de Lifestylecorner met een glaasje bubbels. Het is een feestelijke dag bij Marres en het enthousiasme en de passie van Peter is aanstekelijk. Hij vertelt over de het familiebedrijf en de komst van de Lifestylecorner.

Rooms wordt Lifestylecorner
Bijna tachtig jaar lang was Marres Interieur een concept waar je terechtkon voor interieuradvies op maat. Het assortiment van Marres Interieur bestond tot vijf jaar geleden uit designmeubilair. Daar kwam vijf jaar geleden verandering in toen Marres Interieur een lifestylewinkel genaamd Rooms opende in hartje Hasselt. Rooms was dé place to be voor designaccessoires, cadeauartikelen en kunst. ,,Eigenlijk alles om een nieuw interieur verder aan te kleden”, vertelt Peter.

Toen de vraag naar klein design bij Marres Interieur in Lanaken maar bleef groeien, besloten Peter en Valerie dat er iets moest veranderen. ,,Lange tijd hebben we onze klanten doorgestuurd naar onze conceptstore in Hasselt, maar dat was geen ideale situatie.” Door Marres Interieur en de Marres Lifestylecorner onder een dak samen te brengen, willen Peter en Valerie het concept van Marres compleet maken en hun klanten een totaalpakket kunnen aanbieden.

2000m2 Interieur advies
Met de komst van de Lifestylecorner in Lanaken, de ‘looproute’ van Marres Interieur na ruim tachtig jaar veranderd. Tot voor kort was het hele pand een grote open ruimte waarin designmeubilair per stijl werd tentoongesteld. Nu loop je bij binnenkomst direct de Lifestylecorner in. Deze bestaat uit twee gedeeltes, volledig gevuld met klein design en kunst. Het aanbod varieert van plaids en kussens tot kookschorten en ovenwanten tot accessoires voor de hond. Het eerste gedeelte van de Lifestylecorner is afgeschermd van de ruimte met designmeubilair.

Vanaf het tweede gedeelte van de Lifestylecorner wandel ik verder richting het groot design. Dit stuk van de zaak is zoals ik het me kan herinneren van eerder dit jaar: stijlvol ingerichte zithoeken en eetkamers, compleet met spiegels, lampen en accessoires zien er allemaal even verwelkomend uit.

De collectie van Marres Interieur bestaat uit merken zoals Minotti, MDF Italia, Living Divani en Vitra.

Sfeer
Terwijl ik langs al het groot en klein design bij Marres Interieur wandel, kijk ik mijn ogen uit. In deze winkel zou ik mij uren kunnen vermaken, en dat komt niet alleen door de stijlvolle meubels en accessoires die overal staan uitgestald. Het totaalplaatje klopt. Er heerst een familiale sfeer, het is gezellig, de muziek past precies bij wat er tentoongesteld wordt en omgeven door alle pracht en praal richt ik in gedachten mijn eigen appartement in. Nog even sparen, neem ik mezelf voor.

Totaalprojecten
Tijdens onze kennismaking vertelt Peter enthousiast over een aantal Marres Totaalprojecten. Op diverse plekken in binnen en buitenland is het team van Marres Interieur de laatste tijd aan de slag geweest met de totaal inrichting van luxe woningen. ,,In hartje van Maastricht hebben wij net drie bijzondere projecten afgerond’’, vertelt Peter terwijl hij me enthousiast een greep van de foto’s laat zien. ,,Projecten waarbij we een stijl hebben gecreëerd die past bij de karakteristieken van de panden en de wensen van de eigenaren.’’ Behalve deze uiteenlopende ontwerpen in Maastricht, is het team van Marres ook druk met de restyling van panden in Marbella en Ibiza.

Als ik tegen twee uur bij Marres Interieur naar buiten wandel, is het ondanks het goede weer, gezellig druk bij Marres Interieur. Ook vandaag, op zondag 14 oktober, zijn de deuren van Marres Interieur van 12.00 tot 18.00 uur geopend. Peter en Valerie en hun team ontvangen je graag met een glaasje bubbels, een hapje en een goede portie interieurinspiratie. 

Foto’s: Demy Janssen

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu