Home > Living > Maison et Objet: een ware urban jungle

Maison et Objet: een ware urban jungle

Auteur: Françoise Oostwegel

Dit jaar ging ik voor de eerste keer naar de interieurbeurs Maison et Objet, niet ver van Parijs. Samen met mijn schoonzus Joyce Mullenders reisde ik af naar de Franse hoofdstad. De belangrijkste reden voor Joyce om een bezoek te brengen aan de beurs is dat ze per 1 november Teazone in de Koestraat, de eigentijdse interieurzaak waar ze ook een uitgebreide kaart met allerlei koffiesoorten hebben en tevens een uiteenlopend aanbod aan bijzondere thee en alles wat erbij komt kijken.

De nieuwe stijl die ze daar wilt gaan neerzetten is Bohemian Urban, in de mix met de prachtige authentieke meubels die er al staan. Voor de rest blijft het een theeconcept met zelfgemaakt gebak en ander lekkernijen. Net als voor mij was het ook voor haar de eerste keer. Naar een beurs gaan op zoek naar mooie spullen voor de inkoop vond ze spannend. Voor mij zelf is een bezoekje een beurs als Maison et Objet, een mogelijkheid om eens lekker te ontspannen: bij wijze van uitzondering eens even niet zelf op een beurs staan, maar er lekker rustig rondlopen.

De voornaamste reden voor mijn bezoekje aan de beurs was mijn nooit eindigende zoektocht naar nieuwe trends op interieurgebied. Daarnaast hoopte ik natuurlijk inspiratie op te doen. Voor de Oostwegel Collection, maar ook voor een interieurproject in de binnenstad.

Maison et Objet heeft maar liefst acht hallen. Je kunt je voorstellen dat dit een onwijs grote oppervlakte is. Wij zijn eigenlijk in alle hallen geweest, behalve in de immense afdeling kids and fashion niet. De andere hallen waren home accessories, today, cook en share, forever en smart gifts. In deze laatste hal liep ik toevallig tegen Kikkerland Design. Bij dit bedrijf heb ik vier jaar geleden stage gelopen in New York City, wat een super ervaring was! Leuk om ze weer terug te zien.

Het werd me al snel duidelijk wat voor komend jaar de grote nieuwe trend is… urban jungle, een stijl die erop neerkomt dat alles in de mix gaat! Dit is een combinatie van gedurfde interieurelementen en veel groen-tinten, wat zorgt voor een botanische en gezellige sfeer! Ook zag in op Maison et Objet veel stoere interieuraccessoires en drukke prints voor de wanden.

Verder zag je overal rieten lampen hangen, mooie wandbehangen met prachtige prints en niet te vergeten velvet fauteuils en sofa’s in verschillende kleuren.

Er was dus veel moois te zien, maar ook veel ‘kitsch’. Daar bedoel ik dan mee de kerstversiering die je kon inkopen, opgezette dieren en niet te vergeten de toren van knuffelijsberen die een dansje deden.

Mijn eerste indruk was dat deze beurs er voornamelijk is voor grote winkels met een groot inkoopbudget. Er waren dan ook veel grote bedrijven die zich hier promootten. Toch kon ook als kleine inkoper wel degelijk mijn lol op. Door alle mooie meubels en woonaccessoires die op veel plekken waren te zien, liepen we soms helemaal verkeerd. Dan dachten we: hè, dit hebben we toch al gezien? Bovendien stonden in een aantal stands dezelfde spullen. Je zag ook veel lampen met glazen bollen. Ik vind dit zelf altijd erg mooi, omdat ze – vooral in combinatie met messing – zorgen voor een klassieke uitstraling.

Natuurlijk was ik hier ook om te kijken of het eventueel een beurs voor mij zou zijn om als standhouder aan deel te nemen. Maar laat mij maar fijn op de Dutch Design Week staan, dat is veel meer mijn ding.

Een van mijn favoriete stand was Pols Potten. Wat hebben zei toch gave spullen! Elke keer kom ik weer tot de conclusie dat het voor mij een goal is om voor hen te kunnen ontwerpen. Ze werken veel met porselein, maar de meubels die ze hebben zijn ook erg tof, met leuke prints en kleuren. Pols Potten is echt Dutch Design, met soms een gekke slag in het design.

Altijd leuk na zo’n dag even de stappenteller tevoorschijn te halen… en wat denk je? Behoorlijk veel stappen gezet: 12.952 in totaal, oftewel 8,6 km! Volgende keer neem ik toch maar mijn step mee 😉

Na twee dagen inspiratie te hebben opgedaan op de beurs, zit mijn hoofd weer vol met creatieve, nieuwe ideeën en heb ik weer alle energie om nieuwe dingen te gaan bedenken. Het waren dus twee productieve dagen. Wie weet kom ik volgend jaar weer terug.

_______________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu