Home > Branded content > Lekker slapen begint met een persoonlijk advies

Lekker slapen begint met een persoonlijk advies

Overbodig. Dat was de reactie die Kees en Yvonne Gasse kregen toen ze hun plannen om in Simpelveld een beddenspeciaalzaak te beginnen bekendmaakten. Aan de rand van Heerlen zou immers een grote meubelboulevard openen. Toch zetten Kees en Yvonne door. Met succes! Na de opening in november 1991 is het bedrijf alleen maar gegroeid. Inmiddels staat met Ralph en Sanne Gasse de tweede generatie Gasse aan het roer van de grootste slaapspeciaalzaak van Limburg.

Spannend
„Starten met zo’n nieuwe meubelboulevard in je achtertuin, natuurlijk was dat spannend,” vertelt Kees. „Toch was ik er vanaf het begin van overtuigd dat wij het hier goed gingen doen. We boden een uitstekend product, een ruime keuze en een perfecte, persoonlijke service. Bovendien kun je hier pal voor de deur gratis parkeren.” De winkel waarmee Kees en Yvonne startten, werd dan ook al snel te klein. In 1995 verdubbelde het winkeloppervlak en in 2000 werd er wéér uitgebreid. Gasse Slaapcomfort beslaat nu de nummers 54 tot en met 60 van de Irmstraat.

Vier topmerken onder één dak
Yvonne: „De extra ruimte was nodig omdat we steeds wilden blijven vernieuwen. We gingen meer merken aanbieden, zodat we klanten met elk budget aan een kwaliteitsbed konden hel-pen. Ook wilden we van elk merk het volledige aanbod in de winkel hebben staan. Mensen moeten bij ons alles kunnen zien.” Kees: „Dat is onze kracht. Hier vind je de complete collecties van Auping, Pullman, Jensen, Caresse, Nolte Möbel en M line onder één dak. Dat maakt het voor 61 klanten mogelijk om te vergelijken zonder de verschillende merkdealers te bezoeken. Ideaal.”

Simpelveld én Maastricht
Als kind was zoon Ralph al veel in de zaak te vinden. Waar hij kon, hielp hij mee. Yvonne: „We hebben hem nooit gevraagd om in de zaak te komen. Toen hij dat zelf voorstelde, vonden we dat natuurlijk wel heel leuk. Maar al snel bleek dat Ralph meer ambitie had. Hij wilde uitbreiden in Maastricht.” Ralph: „Ik zag daar kansen. Men-sen uit Maastricht komen niet snel naar Simpelveld om een bed te kopen. En in Maastricht zelf hadden ze weinig keuze. Er zijn wel single brand-winkels, maar een echte beddenspeciaalzaak met verschillende topmerken was er nog niet. Dus toen ik op de Akersteenweg te-gen een geschikt pand aanliep, zijn we daar een tweede zaak begonnen. Vanaf dag 1 ben ik daar super blij mee.”

Aandacht en maatwerk
Begin 2019 namen Ralph en zijn echtgenote Sanne de zaak van Kees en Yvonne over. Sanne: „Gelukkig worden we geholpen door een fijn team van gecertificeerde adviseurs. Dat vinden we heel belangrijk. Goed slapen begint immers met een goed advies. Het samenstellen van een perfect bed is maatwerk, daar is aandacht voor de wensen van de klant voor nodig. Partners zijn soms verbaasd dat we voor elk van hen een ander matras adviseren. Ze weten vaak niet eens dat dat kan. Toch is dat eigenlijk logisch; ieder mens is uniek!”

Uitbreiden met een Hästens Store
Ralph: „We zijn er voor de klant. Dat laten we onze klanten op alle mogelijke manieren er-varen; van het lekkere kopje koffie of thee van Blanche Dael tijdens het gesprek in de winkel tot de deskundige montage en het afvoeren van het oude bed bij de klant thuis. Mijn ouders hebben van Gasse Slaapcomfort in 27 jaar een toon-aangevend bedrijf gemaakt dat bekend staat om zijn goede service en persoonlijke aandacht. Dat is voor Sanne en mij een prachtige basis om op verder te bouwen. De eerste stap is al gezet. In Maastricht openen we dit voorjaar de eerste officiële Hästens Store en dan zijn wij de enige Hästens-dealer in de Euregio en heel Limburg.”

‘Partners zijn soms verbaasd dat we voor elk van hen een ander matras adviseren. Ze we-ten vaak niet eens dat dat kan. Toch is dat eigenlijk logisch; ieder mens is uniek!’

Gasse Slaapcomfort
Irmstraat 54-60, Simpelveld
Akersteenweg 60, Maastricht
www.gasse.eu

_________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu