Home > Interieur > Koreman Oosters & Design

Koreman Oosters & Design

Klassiek én modern
Koreman Oosters & Design in Maastricht is al meer dan vijftig jaar dé speciaalzaak in Oosterse meubels en handgeknoopte tapijten. Raymond Koreman: „Veel mensen weten niet dat we ook unieke designtapijten verkopen. Sommige ontwerp ik zelf, in nauwe samenwerking met kunstenaars. Bijvoorbeeld een Mamluk-tapijt met een klassiek patroon als basis maar waarvan bepaalde delen door oxidatie zijn vervaagd. De manier van knopen en verven maakt dat het totaalplaatje heel modern oogt en zowel prachtig combineert met een antiek meubelstuk als met een strakke witte bank.”

Uniek, authentiek en duurzaam
„Bij een woonboulevard zie je overal dezelfde spullen. Ik wil vooral een stuk verkopen waarvan geen tweede is. Daarom zoek ik niet bij de plaatselijke groothandel, maar ga ik zelf in Iran, Pakistan, India en China op zoek naar ambachtelijk gemaakte tapijten en meubels. Zo heeft de klant iets dat nergens anders te koop is. Al onze stukken zijn echte kunstwerken, die je koopt vanuit je hart. Een tapijt kan een interieur maken maar ook breken. Vandaar dat ik deskundig advies en begeleiding geef, zo nodig leg ik het tapijt zelfs bij de klant thuis neer om te zien of het goed past bij de rest van het interieur. Onze tapijten gaan gemiddeld zo’n veertig jaar mee, die van de allerbeste kwaliteit zelfs het dubbele. Naarmate de tijd verstrijkt worden ze alleen maar mooier.”

Tapijten met een ziel
„Mijn tapijten hebben een ziel, dat zit ’m in de combinatie van plantaardige kleuren die soms wel vijf weken lang moeten intrekken en hand gesponnen Hooglandwol van schapen die hoog in de bergen leven. Door de kou komt er een lanolinelaag op de wolvezel, waardoor het tapijt langer schoon blijft. Deze wol is, in tegenstelling tot machinaal gesponnen wol, niet overal even dik en geeft een bijzonder mooie structuur aan het tapijt.”

Trend
„De nieuwe trend is luxe, kleurrijke tapijten gemaakt van warme materialen als wol gecombineerd met zijde. Daardoor krijg je verschillende poolhoogtes en glans en ontstaat een bijzonder 3D-effect. Zo komt het tapijt tot leven.”

Gratis vrijkaarten Excellent Woon- en Lifestyle Event
De eerste twintig klanten die binnen komen krijgen van Koreman Oosters & Design een tweepersoons vrijkaart voor het Excellent Woon- en Lifestyle Event in Ahoy Rotterdam, dat plaatsvindt van 6 tot en met 9 oktober.

Koreman Oosters & Design
Helmstraat 12
6211 TA Maastricht
W: www.koremanmaastricht.nl
E: info@koremanmaastricht.nl
T: + 31 (0) 43-3212926

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu