Home > Living > Interieurworkshop bij Woonboulevard Heerlen

Interieurworkshop bij Woonboulevard Heerlen

Auteur: Patty Smeets

Naast het grote aanbod aan winkels op het gebied van woon- en tuininrichting organiseert Woonboulevard Heerlen ook diverse activiteiten op woongebied zoals inspirerende interieurworkshops. Tijdens deze workshops, verzorgd door de onafhankelijke interieurontwerpers Petra Lejeune en Ingrid Hochstenbach, krijg je handige tips over woonstijlen en kleurgebruik. Ik mocht een van de interieurworkshops bijwonen die dit keer werd gehouden bij Pronto Wonen; een gezellig ingerichte meubelwinkel met een ruim assortiment aan interieurdesign.

Van rommelkamer tot werkplek
Deelname aan deze interieurworkshop was voor mij meteen dé ideale gelegenheid om te starten met mijn project: een kantoorruimte aan huis. Ik had al een tijdje op mijn to-do lijst staan om de huidige rommelkamer om te toveren tot een inspirerende en stijlvolle werkplek. Een plek waar ik ongestoord zou kunnen schrijven aan nieuwe creaties. Inspiratie voor de inrichting is, mede dankzij de prachtige plaatjes op social media, makkelijk te vinden. Maar om zelf zo’n stijlvol interieur te creëren is een heel ander verhaal en daar kan ik best hulp bij gebruiken. Deze workshop kwam dan ook als geroepen.

Tips & Tricks
Toen ik de meubelzaak binnenkwam zat het enthousiaste groepje al te popelen om te beginnen. De groep bestond uit vijf deelnemers zodat er volop ruimte was voor persoonlijke aandacht en advies.

Na een hartelijk welkom werd de creatieve avond door Petra en Ingrid geopend met een presentatie over verschillende woonstijlen en met een uitgebreide uitleg over hoe je kleuren kunt combineren om bijvoorbeeld meer ruimtelijkheid te creëren. Kleur doet wonderen voor je interieur; dat laten deze interieurexperts duidelijk via voorbeelden van wooninrichtingen zien. Ook ontvang je waardevolle tips en tricks over het plaatsen van meubels zodat je optimaal gebruik kunt maken van je woonruimte.

Mix & match met kleuren en materialen
Het is tijd om zelf aan de slag met het creëren van een interieurplan. Tijdens de workshop maak je hiervoor gebruik van een moodboard. Je hebt diverse kleurenstaaltjes en sjablonen ter beschikking waarmee je combinaties uit kunt proberen voor je nieuwe wooninrichting. Zo wilde een deelnemer graag ideeën opdoen voor haar woonkamer en waren andere deelnemers druk bezig met de inrichting van een nieuw huis. Door het mixen en matchen van materialen en woonstijlen ontdek je al snel welke tinten en meubels het beste bij de ruimte passen die je wilt restylen. Maar niet alleen het meubilair speelt daarbij een rol. Ik leerde bijvoorbeeld dat mijn kantoorruimte nóg levendiger zou worden wanneer ik er een grote plant zou plaatsen. Klinkt misschien voor de hand liggend, maar ik was zo met kleuren en meubels bezig dat ik hier niet had gedacht. Je zag dan ook meteen het verschil. Tijdens de workshop leer je hoe je vormen en materialen mooi op elkaar af kunt stemmen en kom je tot de meest verrassende resultaten op je moodboard.

Een moodboard vol inspiratie
Aan het begin van de avond startte ik samen met de overige deelnemers met een leeg moodboard, maar in slechts anderhalf uur tijd werd het moodboard steeds levendiger en kleurrijker. Na afloop van de workshop ging iedereen dan ook tevreden en boordevol ideeën naar huis. Het was een gezellige en inspirerende avond en ik kan niet wachten om mijn nieuwe werkplek thuis te realiseren.

Kan jouw interieur wel een make-over gebruiken en ben je nieuwgierig geworden naar deze workshop? Elke maand wordt er een interieurworkshop bij een van de woonwinkels op Woonboulevard Heerlen georganiseerd. Meer informatie hierover vind je op de website van Woonboulevard Heerlen

____________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu