Home > Living > Interieurontwerpster Petra Lejeune voor Woonboulevard Heerlen over de woontrends van 2020

Interieurontwerpster Petra Lejeune voor Woonboulevard Heerlen over de woontrends van 2020

Auteur: Patty Smeets

Wat zijn de nieuwste woontrends voor het komend jaar? Welke kleur of accessoire mag in 2020 niet ontbreken in je woning? Natuurlijk hebben we allemaal onze eigen smaak en bepalen we zelf wat we wel of niet mooi vinden. Toch is het leuk om te zien welke ontwikkelingen er plaatsvinden op woongebied. Woonboulevard Heerlen pakt haar rol als autoriteit op woongebied goed op. Daarom sprak ik Petra Lejeune, interieurontwerper en tekstschrijver, en vroeg haar naar de nieuwste woontrends voor 2020 én hoe ze zelf op de hoogte blijft van alle nieuwigheden.

Woonideeën & Inspiratie
Petra adviseert particulieren en bedrijven op het gebied van interieur en werkt tevens als onafhankelijke interieurontwerper samen met Woonboulevard Heerlen. Zo verzorgt ze het inspiratie woonmagazine THUIS, geeft ze interieurworkshops in de woonwinkels van Woonboulevard Heerlen én kun je bij haar terecht voor persoonlijk interieuradvies. Het is voor haar dus ontzettend belangrijk om up-to-date te blijven. Op mijn vraag hoe zij de nieuwe woontrends spot, staat op nummer 1 het bezoeken van woonbeurzen. Ze bezoekt dan ook toonaangevende beurzen in Keulen, Milaan en Parijs. Want daar gebeurt het, daar signaleer je de nieuwste trends op het gebied van wonen en interieur. Maar ook het volgen van trendwatchers en bekende woonmagazines bieden een bron van inspiratie.


Foto: eighty8things

Nieuwe woonstijlen & Trends
Welke trends gaan wij zien in het nieuwe jaar? ,,Iets wat je blijft terugzien in elke woonstijl is het gebruik van planten en aardetinten”, zo vertelt Petra. Natuurlijke materialen en kleuren zul je dan ook het komend jaar zeker terugvinden in woon- en interieurwinkels. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een interieur. Niet alleen interieurontwerpers en woonstylisten, maar ook consumenten staan er steeds vaker bij stil waar producten vandaan komen en hoe ze worden gemaakt.

Zelfgebreide plaids of kussens en ook vakantiesouvenirs worden gemixt met diverse interieurstijlen. De inrichting wordt steeds persoonlijker. Eigenlijk gaan we een beetje terug naar vroeger. Zo is ‘webbing’ weer helemaal terug van weggeweest net als rotan meubels en geweven decoratiemanden.  ,,Mensen vinden het leuk om iets in huis te hebben wat uniek is”, zo geeft Petra aan.

De typisch industriële stijl blijft eveneens in 2020 zeer actueel met strakke betonvloeren, zwart staal en robuust hout. Maar wat wel opvalt is dat deze stijl een elegante tegenstroom krijgt waarbij juist gekozen wordt voor materialen met een luxe uitstraling.  Zo zie je opvallende combinaties met marmer, fluweel en zijde. Maar ook messing en goudkleurige materialen worden samengebracht voor een interieur met een chiquere look.

Mix & Match nieuwe kleuren
,,De nieuwe trend is dat er veel meer kleuren worden gebruikt in het interieur”, zo vertelt Petra. Waar het eerst allemaal wat soberder moest met veelal grijstinten en beige zie je dat rustige kleuren worden gecombineerd met fellere kleuren. Petra Lejeune: ,,We durven meer kleur te bekennen”. De eclectische stijl waarbij verschillende kleuren en materialen worden gemixt is dan ook helemaal hot.

Ook donkere, rijke kleuren zijn trending in het komend jaar en deze zijn mooi te combineren met een fellere of meer gewaagde kleur. Een van die nieuwe kleuren is Tranquil dawn, vertelt Petra. Deze lichte tint is een prachtige mix van groen-, blauw- en grijstinten. Een rustige kleur die eigenlijk in elke woonruimte past en dan goed te combineren is met diverse interieurstijlen van modern tot klassiek. ,,Chinese porcelain ga je ook veel zien in woonwinkels en interieurzaken”, onthult Petra. Dit is een donkerblauwe kleur die een wat luxere uitstraling geeft aan je interieur. Deze tint is een mix van kobaltblauw en inktblauw die perfect combineert met lichte of pasteltinten.

Kersttrends voor 2020
Ter afsluiting vroeg ik aan Petra of ze een tipje van de sluier kan oplichten over de nieuwste decoratietrends voor de kerstdagen. ,,Het natuurthema speelt met kerst een grote rol”, zo vertelt Petra. Denk aan grote bloemen die in kerstbomen worden verwerkt en donkergroene tinten in decoratie. Eyecatcher zijn lichtjes, heel veel lichtjes en die passen dan ook bij elk interieur. 

Kijk voor de nieuwste wooninspiratie op: https://www.woonboulevardheerlen.nl/inspiratie/

___________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu