Home > Living > In 6 stappen naar je droomhuis in het buitenland

In 6 stappen naar je droomhuis in het buitenland

Een vakantiewoning kopen in het buitenland waar je jaren kan genieten: veel mensen dromen ervan, maar hoe pak je het aan? Uiteindelijk wil je een droom laten uitkomen zonder er een financiële kater aan over te houden. Volg de stappen hieronder en laat je droom uitkomen!

Op zoek naar een droomplek

Je kan pas genieten in je tweede huis als het zich op een plek bevindt waar je graag bent en je thuis voelt. Verdiep je eerst in de streek of regio waar je wil wonen en dan pas in de woning zelf. Je mag nog het mooiste vakantiehuis ter wereld kopen, als het in een dorp of stad is waar je je niet goed voelt, zal je er wellicht niet gelukkig worden. Laat je bij voorkeur adviseren door iemand die het land en de streek goed kent.

Bezoek 28 -29 januari gratis de Second Home Beurs in Mecc Maastricht

Droom je van een eigen vakantiehuis? Laat je inspireren door meer dan 150.000 vakantiewoningen in ruim 20 landen onder één dak. Of laat je informeren door de vele aanwezige deskundigen die tijdens de seminars met persoonlijk advies graag helpen.

Registreer hier 2 vrijkaarten.

Maak een wensenlijst

Om de ideale locatie te vinden voor je vakantiewoning, moet je je afvragen wat je wil en waar je blij van wordt. Ben je op zoek naar rust of gezellige drukte, wil je graag actief zijn en veel sporten of mag het voor jou lekker langzaam gaan? Stel jezelf de vraag hoe je dag eruitziet op je droomplek. Hoe beter je weet wat je wil, hoe beter een makelaar weet welke dorpjes en stadjes hij met jou moet bezoeken.

Breng alle kosten in kaart

Het is belangrijk dat je vooraf alle kosten van de tweede woning op een rijtje zet om financiële verrassingen te vermijden. Een huis is meer dan de verkoopprijs alleen. Er worden nog een aantal kosten (advocaat, notaris, BTW, overdrachtskosten) bijgerekend om tot de uiteindelijke aankoopsom te komen. Houdt rekening met jaarlijkse kosten zoals belastingen, gemeenschappelijke kosten en verzekeringen. Als je een lening wil aangaan, is het goed om op voorhand met de bank te kijken hoeveel je kan lenen.

Waar kan ik wat kopen met mijn budget?

In alle landen zijn er prijsverschillen per regio. In Spanje is er bijvoorbeeld een verschil tussen de costa’s op vlak van grondprijzen. En hoe verder je van de kust gaat, hoe goedkoper de grond wordt. Ook hier is het goed om je te laten bijstaan door een expert zoals een makelaar. Geef door wat je budget is zodat hij/zij gericht voor jou op zoek kan gaan naar de ideale locatie voor je vakantiewoning.

Ga op huizenjacht

Eens je goed weet wat je verwacht van je tweede huis en over welk budget je beschikt, is het tijd om op huizenjacht te gaan. Oriënteer je online en breng een bezoek aan de Second Home Beurs. Als je iets gevonden hebt kun je afreizen naar het land of regio waar je droomwoning staat. De efficiëntste manier om dit te doen, is je laten begeleiden door een lokale makelaar. Iemand die de streek door en door kent, kan je makkelijker naar je droomplek leiden.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.