Home > Living > Goergen Keukens maakt het vooral heel gezellig

Goergen Keukens maakt het vooral heel gezellig

Auteur: Jules Roosenboom

Het is gemoedelijk druk wanneer fotograaf Ezgi en ik zaterdagochtend bij Goergen Keukens binnenstappen. We worden ontvangen door een barista die ons meteen een heerlijke kop koffie geeft. Met de koffie in de hand struinen we rond in de sfeervol ingerichte winkel. Vandaag en morgen organiseert de keukenzaak een life style-event in hun showroom in Stein en dat is een goede manier om kennis te maken met de laatste trends op keukengebied. Vertegenwoordigers van de merken die hoge ogen gooien in de keukenwereld – Quooker, Miele, SieMatic – zijn er aanwezig en demonstreren graag wat hun state-of-the-art apparatuur allemaal kan. En dat is veel, leren we snel. 

Amuses
Naast een stevige kop koffie krijgen we ook allerlei hapjes aangeboden terwijl we rondlopen. Kok Anne schotelt bezoekers een breed assortiment aan ter plekke klaargemaakte amuses voor die er aantrekkelijk uit zien en nog beter smaken. Op het aanrecht staan onder andere een moes van salami, een gambaspiesje en een lolly van eend met rode bietengelei. Ook is er voor de liefhebbers een glaasje Oostenrijkse wijn, geserveerd door een wijnhandelaar uit de buurt. Het life style-event van Goergen voelt en oogt die dag meer als een gezellig foodtruckfestival dan als een keukenshowroom. 

Stoomoven
Rond het kookeiland van kok Jeroen van Miele heeft zich een groepje geïnteresseerde toehoorders verzameld.  Jeroen is druk in de weer met parelcouscous en kipfiletjes die worden bereid in de stoomoven. Ondertussen vertelt hij zijn publiek over de voordelen van zo’n stoomoven. ,,Stomen is een geweldige manier om eten te bereiden,” meent Jeroen. ,,Je behoudt de smaak en de vitaminen van bijvoorbeeld broccoli veel beter dan als je het zou koken in water.” Hij vult een reservoir met water en schuift het de oven in. Uit de oven stijgt de verleidelijke geur van croissants op. ,,Dit is een combinatie tussen stomen en bakken, want met vocht kun je ook bakken.” Buiten staat een Green Egg-barbecue op te warmen. De kipfilets die nu in de stoomoven liggen, gaan daar zo meteen op. ,,Zo krijg je een heerlijke combinatie van lekker mals vlees dat door en door gaar is, en de rokerige smaak van een barbecue,” zegt Jeroen. 

Modern
Even verderop treffen een echtpaar dat op zoek is naar een nieuwe keuken. ,,De onze is nu bijna 20 jaar oud. Op het oog is hij nog wel modern, maar je merkt toch dat de apparaten minder goed werken,” zegt de vrouw. ,,Tijd voor iets nieuws, dus.” Met een bezoekje aan Goergen willen ze zich oriënteren op de laatste keukentrends. ,,We willen een keuken die toch modern oogt en voelt. We twijfelen nog heel erg over de kleur. Zwart is tegenwoordig helemaal in, maar ik wil vooral een tijdloze keuken. Dit event is een prachtige manier om eens wat ideeën op te doen.” 

Quooker
Ideeën zijn er te over die dag. Achterin de showroom komen we de Quooker tegen. De kraan, die warm, koud en kokend water kan produceren, is al bijna niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Conrad, vertegenwoordiger van het merk, bemant die ochtend de Quooker-stand en vertelt ons enthousiast over de voordelen van het veelzijdige apparaat. ,,Je hoeft geen waterkoker meer te gebruiken. Dat scheelt tijd, maar ook energie, want je kookt altijd te veel water voor een kop thee.” De Quooker verbruikt door het speciale reservoir dat het merk ontwikkelde volgens Conrad maar weinig energie. ,,Ongeveer achttien euro op jaarbasis,” zegt hij. ,,Dat is veel minder dan de boilers voor warm water die mensen vaak in de keuken inbouwen.” De Quooker is volgens Conrad tegenwoordig onderdeel van de standaarduitrusting. ,,Twintig jaar geleden twijfelde je nog of je een vaatwasser in je keuken wilde. Nu is dat vanzelfsprekend. Dat geldt ook voor de Quooker: in bijna alle nieuwe keukens zit er een.” Uit het nieuwste model van de kraan, zo leren we, komt ook koel, bruisend water. ,,Heel gezond. Zo ga je veel meer water drinken.” 

Benieuwd? Het life style-event duur twee dagen. Dus morgen (zondag 20 oktober) heb je nog de kans om inspiratie op te doen voor een nieuwe keuken in de showroom van Goergen Keukens. 

Goergen Keukens – Nijverheidsweg 17-18, Stein – www.goergenkeukens.nl 

  

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.