Home > Living > GiW Designweek: lang weekend vóór en dóór designliefhebbers!

GiW Designweek: lang weekend vóór en dóór designliefhebbers!

Auteur: Françoise Oostwegel

Vandaag begint bij Groter in Wonen aan de Galjoenweg in Maastricht de ‘designweek’. Tijdens deze ‘week’, die overigens zondag weer ten einde is en eigenlijk dus maar vier dagen duurt, kun je door het hele bedrijf design, kunst en fotografie bewonderen.

Tussen alle drukte door doe ik mee aan deze te gekke expo. Dinsdag heb ik al mijn producten gebracht en ze een mooi plekje gegeven. Nog even de lampen ophangen en we are ready to go! Zelf ben ik helaas niet alle dagen daar, maar zaterdag ben ik vanaf 14 uur ter plekke voor een meet and greet 😉

Een van de opvallendste deelnemers aan de pop-up expositie bij Groter in Wonen is Ruben van Megen. Hij eettafel de ontwerper van onder meer Eettafel Café 6116 http://www.rubenvanmegen.nl/collecties/cafe-6116/ , waarvoor hij in 2017 beloond werd met een Red Dot Design Award. Ook fotografe Ilvy Maijen is van de partij. Zij laat tijdens de GiW Designweek een selectie van haar mooiste zwart-wit portretfoto’s in ons Pode-huis.

Verder is er kunst van Famke Rousseau Zij is vooral bekend om haar zeer kleurrijke schilderijen waarin zij het figuratieve beeld abstraheert door er letterlijk een sluier van olieverf overheen te schilderen.

De expo toont ook mooie designmeubelen van grote merken als Leolux, Pode, Interstar en Design on Stock, ontworpen door designers van eigen bodem, dus met het kwaliteitsstempel ‘Made in Holland’. En, oh ja, laat ik vooral mijn ontwerpen niet vergeten!

Ook de bekende ontwerper Patrick Belli is zaterdag aanwezig. De Limburger werkt veel samen met Leolux. Samen hebben ze zojuist een nieuwe stoel ontworpen onder de naam Hilco. De hoogwaardige grondstoffen die voor het zitmeubel zijn gebruikt, komen allemaal uit de regio. Het Corus leer komt van Limburgse Limousin runderen. Alles is dus echt voor honderd procent van hier! De fauteuil komt donderdag rechtstreeks van de International Interior Fair in Keulen naar de woonwinkel. Een primeur dus en zeker de moeite waard om te komen bekijken!

Wie op zoek is naar een nieuwe inrichting voor zijn woning, of zomaar toe is aan een nieuw onderdeeltje van het meubilair kan tijdens de Groter in Wonen Designweek eindeloos inspiratie opdoen. Ze hebben voor ieder wat wils! De bubbels staan koud, wat een extra reden zou kunnen zijn om langs te komen.

Kleine tip van de zaak 😉

Wie het leuk vindt om de gezichten achter de designmerken persoonlijk te ontmoeten voor net dat beetje extra designinspiratie wenst, is van harte uitgenodigd om het contactformulier in op de website van Groter in Wonen in te vullen https://www.groterinwonen.nl/contact/vragen De organisatie van de designweek zorgt er dan voor dat er tijd voor je wordt vrijgemaakt.

______________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu