Home > Living > Een stad die bol staat van de nieuwe ideeën

Een stad die bol staat van de nieuwe ideeën

Auteur: Francoise Oostwegel

Wat gaat een jaar toch snel voorbij… staan we weer bij Piet Hein Eek, op de Dutch Designweek in Eindhoven. Same time same place 😉 Dit keer gingen de voorbereidingen redelijk soepel. De sokkels werden flink in de verf gezet. De stagiaire maakte een 3D-tekening van de stand en ontwierp nieuwe flyers.

Deze waren zeker weten nodig, want finally, mijn nieuwe producten waren zo goed als klaar voor de DDW. Onder andere de Vaas Çedille , de Lamp Locus, de Lamp OP en de Lamp Trieko.

Natuurlijk ging niet alles zonder slag of stoot. Het bedrijf waar ik de nieuwe Lamp Trieko zou laten maken liet mij een kleine twee maanden van tevoren weten dat de machine kapot was en de lamp daardoor niet op tijd af zou zijn voor de DDW.

Dit vond ik dus totaal niet grappig. Vooral niet omdat we met dit proces al vorig jaar bezig waren. Ik ben dan ook als een gek gaan googlen op vacuümbedrijven in Nederland. Gelukkig had ik er snel een gevonden in Bergen op Zoom. Ik wilde per se dat dit product hier zou hangen. Ze hebben een aantal proefmodellen kunnen maken, waar ik zeer blij mee was.

Vervolgens ben ik in de auto gesprongen naar Kringloop Zuid en door de schappen gegaan om gebreide truien te vinden in mooie kleuren. Deze heb ik in lappen geknipt en opgestuurd. Ze maken hiervan harde plaatmaterialen met biologisch afbreekbaar plastic.

Dit is vrij uniek, want niet veel bedrijven kunnen dit. Vervolgens wordt de plaat met de gebreide trui ertussen verwarmd tot 170 graden en tussen twee mallen er geperst. Recycling is erg belangrijk in deze tijd van no waste!

Op deze manier krijgen de truien van de lokale kringloopwinkel een tweede leven. Doordat ik steeds een andere trui gebruik bij het proces is elke lamp uniek. Het gebreide materiaal heeft verschillende patronen waardoor het lichteffect ook elke keer anders is. Van trui naar lamp… lekker innovatief 😉

  

Ik zit alweer op dag 6 van de DDW. Tot nu toe ben ik erg blij met de reacties op de nieuw ontworpen producten. Voor degenen die nieuwsgierig geworden zijn: kom zeker even langs bij Piet Hein Eek op de Halvemaanstraat 30. De zaak is nog tot zondag en elke dag geopend van 10.00 tot 20.00 uur

Zelf ga ik vandaag ook een beetje rondkijken en bewaakt de stagiaire mijn stand. Eindhoven staat nu bol van de nieuwe ideeën en jonge ontwerpers. We gaan dus zeker wat inspiratie opdoen.

____________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu