Home > Living > Een pronkkast vol met chique spulletjes

Een pronkkast vol met chique spulletjes

Auteur: Françoise Oostwegel

Een pronkkast vol met chique spulletjes
Françoise heeft een leuke oplossing voor haar woonverslaving.

Heb jij ook die woonverslaving? Blijf jij ook maar doorgaan met het verzamelen van servies en keramiek? Vind je ook dat al dat mooie spul een mooi plekje in je huis verdient? Hier een aantal tips hoe je jouw servies, kristal en porselein uitlicht in je huis.

Door de jaren heen verzamel je van alles en nog wat. Vooral als je ook nog eens zo’n een typje bent dat alles wat afkomstig is van rommelmarkten en uit conceptstores te gek vindt. Maar waar laat jij deze juweeltjes? Verstop je ze achter een dichte kast of heb je ze mooi in je eetkamer staan met de spot erop?

Licht je servies en potjes mooi uit met een mooie kast die je eigenlijk niet kunt missen in je eetkamer/woonkamer. Liefst een kast van glas. Zet hem vol met jouw mooie kristallen uitzet en porseleinen servies, zodat het een echte pronkkast wordt.

Heb je daarentegen niet echt een idee waar je speciale spulletjes vindt? Ik tik ze op de kop bij brocantemarktjes. Daar vind je vaak echte pareltjes. Van sommige porseleinen bekers of kopjes kun je ook leuke theelichtjes maken. Porselein laat veel licht door, waardoor zo’n bekertje ook eens mooi schittert. Of bij voorbeeld een mooie glazen karaf die je omtovert tot vaas.

 

Om de andere planken op te pimpen zet er dan wat gouden servies in, of in elk geval iets wat goed glimt. Dat ziet er dan erg chic uit! Of iets kleurrijks, leuke vaasjes bijvoorbeeld. Lekker mixen mag gewoon, want servies mixen en matchen is tegenwoordig heel normaal. Combineer kopjes en schoteltjes met verschillende kleuren en durf ook gewoon diverse vormen servies te gebruiken.

Een mooi gedekte tafel geeft een gastvrij gevoel, dus zorg ervoor dat je genoeg servies in huis hebt. Gebruik ook eens een keer dat ‘goede servies’ van je, want anders staat het maar in de kast stof te vreten! Een gewone doordeweekse maaltijd krijgt er net even wat specialers door.

 

_______________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu