Home > Living > Een knusse natuurlijke tuin

Een knusse natuurlijke tuin

Auteur: Ingrid Beckers

Warme aardetinten en natuurlijke materialen als hout, natuursteen en beton domineren het tuinaanbod in 2019. De strakke designtuin met kunststof is passé. Het mag allemaal net wat gezelliger, nonchalanter en rustieker. Denk aan tapijten, sfeerlampen, teakhout met dikke kussens, vlechtwerk, een vleugje rotan en een vuurschaal om te koken.

Rode stoelen: Vincent van Duysen voor Paola Lenti, houten schalen: Michaël Verheyden. Allemaal prijs op aanvraag en beschikbaar bij Carmetum. 

„Mensen willen een knusse en gezellige tuin,” weet Ilse Biesemans, eigenares van Carmetum te Maasmechelen, specialist in luxe outdoor design. „Tuin en terras worden meer dan ooit een verlengstuk van het interieur, qua stijl en functionaliteit. Binnen zie je warme materialen en aardse tinten. Die woontrend verplaatst zich nu duidelijk naar buiten. Mensen willen ook zo lang mogelijk van hun tuin genieten: vanaf de prille lente tot en met de Indian Summer in de late herfst. Het aanbod wordt daardoor elk jaar uitgebreider.”Ook Rick Ruiters van Roger Pinckers Tuin- Dier-Streek in Sibbe ziet duidelijk een revival van natuurlijke materialen zoals teakhout en een verschuiving van strak design naar landelijk en retro. „Echt nieuw zijn tuinstoelen en loungebanken met rope vlechtwerk. Wat je ook ziet is dat materiaal alsmaar kwalitatief beter en weersbestendig wordt. Tuinmeubels en kussens moeten bij weer en wind buiten kunnen blijven. Want heen en weer sjouwen met spullen wil niemand meer.”

WARME KLEUREN EN MATERIALEN
Basiskleuren als terracotta, legergroen, beige, grijs en antraciet vormen dit seizoen één mooi geheel met de natuur. Met warme, duurzame materialen bedoelen de tuinspecialisten onder meer hout, beton, keramiek en natuursteen zoals travertin en marmer voor het terras. Luxe merken als Tribu en Paola Lenti komen bijvoorbeeld met mooie, elegante designbanken met fijne houten frames en dikke kussens. „De stijl is warm, zuidelijk Mediterraan met een vleug nomadisch, maar zeker niet te veel. Wij zien de tuin graag gezellig, maar ook wel ingetogen en chic,” aldus Ilse Biesemans. Ook in de collecties van middensegment label 4Seasons Outdoor bij Robert Pinckers keert teakhout terug op een eigentijdse manier. Denk aan fijne (ronde) houten tafels, eventueel met aluminium poten, in combinatie met stoelen van gevlochten rope.

MEDITERRAAN MET EEN VLEUGJE NOMADISCH

 

  

Boven naar beneden Roger Pinckers Tuin|Dier|Streek. savoy Range tuinmeubelen met uniek patroon in het handgeweven vlechtwerk. Tribu Nomad Charis, €2500,- per stuk inclusief klussen. Beschikbaar bij Carmetum. Outdoor tapijt custom made exclusief beschikbaar bij Carmetum (prijs op aanvraag). Setting: Salontafels met zetel via Paola Lenti. Stoeltje: Knoll. Lamp: Menu. Prijzen op aanvraag en beschikbaar bij Carmetum. 

MIX EN MATCH VOOR EEN PERSOONLIJKE TUIN
Maak je tuin persoonlijk door volop te mixen en matchen, adviseren de tuinspecialisten. „Voor een gezellige, goeie sfeer is het belangrijk om merken en/of stukken uit verschillende collecties te mengen. Een unieke setting komt niet uit een reclamefolder,” zegt Biesemans. Vind je het moeilijk om de juiste set samen te stellen? Dan kun je je altijd laten adviseren. Mix en match betekent ook uitpakken met accessoires. Outdoor tapijten en sfeerlampen maken van je zithoek buiten een knusse, huiselijke plek. Ook lage salontafels, poefjes en bijzettafels zijn een trend.

SCHADUW VOOR VERKOELING
Onze zomers worden steeds warmer en langer (denk aan 2018) waardoor de behoefte aan een beetje verkoeling groeit. Grote parasols overdekken het hele terras. Daarnaast creëren zonneschermen, doe-ken en overkappingen schaduw. Voor wie dan nóg zit te puffen: met een mooie buitendouche of dompelbad creëer je zo een fijn mini wellnesshoekje.

Beeld met dank aan Carmetum en Roger Pinckers 

___________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu