Home > Living > Eefjes living > Hoe je je barbecue met een sfeervolle aankleding nog lekkerder maakt

Hoe je je barbecue met een sfeervolle aankleding nog lekkerder maakt

Voor mijn gevoel is het al máánden zomer, maar toch heb ik nog amper gebarbecued. Daar gaat iets fout. Nou heb ik er gelukkig binnenkort eindelijk eentje op de planning staan. En ik verheug me eigenlijk net zozeer op het eten en de gezelligheid, als op de mooi gedekte zomertafel.

Geef me een mooie bos bloemen, of in dit geval een mooi gedekte tafel, en ik ben een tevreden mens. Een kinderhand is snel gevuld. Maar het omgekeerde is ook waar: zet me aan een vieze plastic tafel op een groezelig tapijt en het eten smaakt me minder. Ik ben nou eenmaal iemand die belang hecht aan sfeer bij mijn diner – iets wat manlief overigens betreurt. Hij zou nog kaviaar in een hut van golfplaten eten, als het maar lekker is.

Vooruit, als ik écht honger heb, wil ik nog wel eens ergens in een met tl-verlichting ontsierd etablissement gaan zitten, maar daar houdt het ook wel op. Mijn oog wil ook wat. Ik scroll dan ook gerust een uur of twee door de beste foodstyling accounts op Instagram en Pinterest. Totaal doelloos, maar het water loopt me bij het idee alleen alweer in de mond.

Enfin, de barbecue. Die staat dus op stapel, en ik ben nu al aan het fantaseren over de perfecte weersomstandigheden (24 graden en een briesje), welke cocktails ik ga serveren en natuurlijk: wat ik ga doen qua aankleding. Ga ik voor een thema, of houd ik het au naturel? Dus nu zit ik te zoeken op wedding table setting, want zodra je ook maar ergens ‘wedding’ voor zet, is het gegarandeerd vijf keer zo mooi (en duur).

Maar, wedding of niet, sfeervol is het wel. Mijn wensenlijst voor de eet-date is dan ook inmiddels flink. De gemene deler is dat het een knipoog heeft naar de natuur – dus veel hout, bloemen en planten – en dat het gezellig blijft zodra het donker wordt. Kaarsjes en lampjes zijn je beste vrienden op zo’n avond. Er zit inmiddels van alles in mijn digitale winkelmandje: kleine vaasjes, gipskruid en eucalyptus, touw om het (cocktail)menukaartje te binden, houten (sla)bestek, een tafelkleed in een pastelkleur, linnen servetten, waxinelichtjes, vintage wijnglazen en matching borden. Nu weet ik ook alweer waarom ik normaal gesproken uit eten ga. Dat is een stuk goedkoper.

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu