Home > Living > Eefjes living > Nieuw jaar, nieuwe inspiratie: hier vind je de beste binnenkijkers

Nieuw jaar, nieuwe inspiratie: hier vind je de beste binnenkijkers

Nu het jaar ten einde loopt blikken we graag terug, maar zijn we vooral ook bezig met het inventariseren van onze wensen en verlangens voor het jaar dat komen gaat. Wat mij betreft doen we dat zéker ook voor ons interieur.

Hoewel ik geen fan ben van het klakkeloos volgen van trends, kan ik nooit genoeg inspiratie opdoen. Het liefste natuurlijk in ‘real life’, zoals in Antwerpen of op een fijne woonbeurs, maar het wereldwijde web is een goed alternatief voor mooie plaatjes en ideeën. Na het bekijken van de nodige interieurs heb ik altijd weer helder waar ik naartoe wil met mijn stijl, waar ik vanaf wil. Zo krijgt het droomhuis (dat zich van A tot Z in mijn hoofd bevindt) steeds meer vorm. Omdat december nou eenmaal de maand van ‘geven’ is, zet ik graag mijn persoonlijke top vijf aan blogs en websites met de beste ‘binnenkijkers’ voor je op een rij.

1. Apartment Therapy

Een blog die al een tijdje meedraait, maar absoluut niet gedateerd is. Bij Apartment Therapy vind je de nodige tips en tricks over wonen en interieurdesign en fijne before & afters. Maar de site heeft ook een flinke collectie huizen, studio’s, tiny homes en appartementen waar ongegeneerd binnen gekeken kan worden. Mede dankzij de submissions: als trotse eigenaar van een mooie woning kun je jezelf opgeven voor een mooi plaatsje op de website. Realistischer wordt het niet.

2. Kelly Wearstler

In Beverly Hills woont de design goeroe Kelly Wearstler, een echte superster in de interieurwereld. Ze zit al sinds 1995 in het vak en is inmiddels een veelgevraagd interieurstylist van de sterren. Daarnaast draait ze haar hand ook niet om voor een samenwerking met het klassieke Engelse verfmerk Farrow & Ball. Ze staat dan ook bekend om haar weldadige kleurgebruik, bijzondere meubelstukken en verrassende combinaties. Voor ons nuchtere Nederlanders mogelijk wat over the top, maar wel heerlijk als inspiratie van hoe het óók kan.

3. Design Milk

Ook zo’n website die haar sporen heeft verdiend. Bij Design Milk vind je de tofste interieurs, maar lees je er, als je er toch bent, ook over alles wat cool is: architectuur, auto's, mode, tech en kunst. Nu, zo tegen het einde van het jaar, vind je er fijne lijstjes met top 10’s van de fijnste interieurs, mooiste projecten en origineelst ingerichte kantoren. Heerlijk leesvoer voor druilerige kerstvakantiedagen.

4. Coco Lapine Design

Laat je niet misleiden door de Frans klinkende naam: het brein achter Coco Lapine Design, een blog over alles wat met interieur te maken heeft, is de Belgische Sarah Van Peteghem. De interieurontwerpster, die -kan het nog Europeser?- in München woont, heeft een voorliefde voor Scandinavische interieurs. Voor een overdaad aan kleur en extravaganza moet je hier dus níet zijn, maar des te meer voor je wekelijkse dosis scandi inspo.

5. Interior Junkie

We kunnen dit lijstje natuurlijk niet afronden zonder de populairste Nederlandse interieurblogger te benoemen: Elisah Jacobs, oftewel Interior Junkie. Haar eigen woning, die continu verandert, is sowieso het volgen waard. Een flamingo-wc en gouden babykamer zijn immers niet wat de gemiddelde woonboulevardbezoeker thuis heeft. Maar de ‘binnenkijkers’ bij anderen zijn minstens zo interessant: van een tiny house in Gelderland tot een loft in een oude drukkerij in Haarlem, Hollandser wordt het niet. Maar uiteraard wel streng ‘geselecteerd’ en vastgelegd door Elisah.

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.