Home > Living > Eefjes living > Lockdownles: gebruik de slaapkamer als toevluchtsoord

Lockdownles: gebruik de slaapkamer als toevluchtsoord

We werken thuis, eten thuis en geven misschien binnenkort ook weer thuis les. Jawel, het is weer lockdowntijd, met alle ongemakken van dien. Laten we ervoor zorgen dat er nog een plek thuis is die je écht tot rust brengt. De slaapkamer.

 

Nu we hele dagen thuis doorbrengen en de grens tussen werk en privé weg is, is het extreem belangrijk om de slaapkamer weer als heilige grond te beschouwen. Want hoeveel mensen hebben geen slaapkamer die tevens fungeert als kledingkast, tv-kamer en zelfs soms kantoor? Jammer, want zodra je een slaapkamer binnenkomt moet alles wat met werk of andere dagelijkse beslommeringen te maken heeft van je afglijden. Natuurlijk is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn genoeg mensen die wegens ruimtegebrek (of kinderoverschot, het is maar hoe je het bekijkt) deze ruimte juist nu als thuiskantoor moeten gebruiken. Het is vaak de enige resterende plek waar niemand je stoort. Maar de mensen die wel nog een thuiskantoor (of rustige woonkamer) hebben, zou ik ten zeerste aanraden om de slaapkamer zo sereen mogelijk en het liefst ook nog apparaatvrij te houden – dus inderdaad: geen smartphone, en ook geen tv.

 

Om de rust te bewaren is een gebalanceerd kleurenpalet essentieel. Ik dacht ooit dat rust synoniem stond aan wit. Daarom is mijn slaapkamer nu al bijna tien jaar volledig wit, met een niet geheel doordachte verzameling meubels die de tand des tijds inmiddels niet echt hebben doorstaan. Oftewel: tijd voor iets nieuws. In zo’n geval ga ik altijd voor inspiratie op zoek bij mijn favoriete interieurbloggers, magazines en natuurlijk Pinterest. Wat blijkt? Wit is de minst rustgevende kleur als je ziet wat andere mooimakers en stylisten weten te doen met een ruimte. Het mag wel wat warmer in 2022.

Ik ga zelf voor de combinatie beige en hout: een tijdloze combi die sereen is, zonder dat je er snel op uitgekeken raakt. Wil je liever meer kleur? Volg dan het advies van de experts: de kleur van het jaar 2022 van Histor is Olive Sprig, een zacht grijsgroen. Flexa heeft gekozen voor Bright Skies: fris lichtblauw. Allebei kleuren die een mooie basis vormen voor een rustige slaapkamer. Sfeer breng je aan door goede verlichting en veel verschillende materialen qua stoffering te gebruiken. Denk dus aan mooie – liefst ook verduisterende – gordijnen, een fijne sprei op het bed en eventueel een zacht vloerkleed. Ga voor accessoires die warmte toevoegen, en eenvoudig inwisselbaar zijn voor iets nieuws (mocht je er onverhoopt snel op uitgekeken zijn). Tip: kijk voor een dekbedovertrek met net dat beetje extra’s bij de luxere merken. Zo zie je meteen wat mooi materiaal kan uitmaken voor de serene sfeer.

Het belangrijkste om mee te nemen bij deze (mini) make-over is echter: ruim op en bewaar de spullen die je wel nog nodig hebt achter gesloten deuren. Zorg dat je slaapkamer zo leeg en clean mogelijk is. Een opgeruimde kamer zorgt voor een opgeruimd hoofd. Cliché, maar daarom niet minder waar. Hopelijk is de slaapkamer dan weer een fijne plek waar je graag naartoe ‘vlucht’. Of in ieder geval een plek waar je tot rust kunt komen.

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.