Home > Living > Eefjes living > Helemaal in de ban van een tuin in Ibiza-stijl

Helemaal in de ban van een tuin in Ibiza-stijl

Met deze fijne lente en hopelijk een mooie zomer, is een prettige buitenruimte een must – of je nu een balkon hebt of een landgoed. Iets wat jaar in, jaar uit, terugkomt op ideeënlijstjes voor het inrichten van het terras is de Ibiza-stijl. Maar wat is dat eigenlijk?

Ik droom al jaren van een verlengde woonkamer, waarbij je terras eigenlijk mooier is dan je zithoek binnen. Na het een en ander aan inspiratie te hebben opgedaan, ben ik inmiddels volledig in de ban van een tuin in Ibiza-stijl. Dáár ga ik voor! Niet dat ik ooit op Ibiza ben geweest, maar Google Images en Pinterest hebben me helemaal overtuigd. Ik heb voor het gemak even op een rijtje gezet waar zo’n mediterrane tuin en terras aan moet voldoen. Doe er je voordeel mee, en wie weet heb jij binnenkort ook je eigen stukje Ibiza aan huis.

1. Veel wit

Iets wat me erg aanspreekt in deze stijl is het gebruik van veel wit, of licht greige. Een logische keus in een warme streek, maar in Nederland zie je het niet zo veel. Een tuin met wit als basiskleur voor muren, vloeren en eventueel plantenbakken geeft veel rust, en maakt dat je je al snel in een warm land waant.

2. Hout

Blijf weg van staal en donkere kleuren, maar kies voor (licht) hout wanneer je je overkapping, schutting of andere toebehoren maakt. Probeer bij het hout het liefst te kiezen voor de meest natuurlijk ogende look, zoals boomstammen, riet of bamboe. Je wilt de natuur zoveel mogelijk naar je tuin brengen. Net als in Ibiza.

3. Mediterrane beplanting

Aloë’s vera, olijfbomen en cactussen kunnen niet ontbreken in een tuin als deze. Wil je helemaal gek doen? Gooi dan eens een palmboom in de mix. Wordt dat te exotisch, of ben je bang dat deze planten onze winters niet overleven? Houd het dan simpel: kies voor verschillende soorten grassen. Deze blijven vaak ook mooi in de winter en vergen weinig onderhoud. Win-win.

4. Accessoires

Ik houd het graag simpel in de tuin, maar als accessoire-fanaat kun je je in de Ibiza-tuin helemaal uitleven. Een bijpassende stijl is in dit geval bohemian. Denk aan vloerkleden aan de wand en veel rotan, maar ook lantaarns en sierkussens. Idealiter allemaal binnen het lichte, neutrale kleurenpalet. Wil je toch graag wat kleur in de tuin? Dan bieden deze accessoires een uitgelezen kans om kleuraccenten aan te brengen. Nu alleen nog een emmer zand om je voetjes in te dopen, en voilà. Je bent op Ibiza.

hide auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu