Home > Living > Eefjes living > Gele neonlampen en smileys

Gele neonlampen en smileys

Ik heb sinds deze week een banaan aan de muur hangen. Het is niet mijn meest trotse moment, maar ik geef het maar toe: ik ben gezwicht voor een neonlamp in de vorm van een knalgele banaan.

En dat niet alleen. Nee, ik voegde ook nog een gele smileylamp toe aan mijn winkelmandje. Gewoon, omdat het kon. Want als je toch al een bananenlamp aan het afrekenen bent, dan maakt een smileylamp ook niet meer echt uit. Toch?

Het gekke is: dit past niet eens echt bij mijn stijl, voor zover ik die al heb. Ik stond in een heerlijke winkel in Amsterdam – It’s a present, echt een aanrader voor alle smiley en neon-gerelateerde zaken– en de gele banaan sprak tot me. Ik hoorde hem fluisteren: „ik maak je woonkamer feestelijk, houd toch eens op met je serieuze aankopen en doe toch eens iets geks.” Het was de banaan of de enorme lilakleurige Japanse kat, inclusief bewegende poot. Iets moest er mee naar huis.

Het gaf te denken: vanwaar deze intense hang naar kleur? En niet alleen kleur, maar ook: plastic, neon en smileys. Was ik mijn tweede jeugd aan het beleven? Is er een bepaalde trend mijn onderbewuste ingeslopen en ben ik weer eens ongemerkt geïnfluenced? Of is het mijn manier om de lente af te dwingen? Als het niet buiten gebeurt, dan maar binnen.

Ik vrees dat het laatste aan de hand is. In tijden van bittere kou en grijze luchten moeten we vooral zelf de slingers ophangen, en niets zegt meer ‘slingers’ dan kleur, fun en niet-noodzakelijk-maar-wel-feelgood-achtige accessoires. Want hoewel de lamp zeker ook wel licht geeft, is het zeker niet het soort licht dat door een interieurarchitect zou worden aanbevolen voor de ruimte die ik heb. Het was even slikken toen ik onlangs de hoek omsloeg, en mijn huis ineens al vrij snel zichtbaar werd. Dat had iets te maken met de geelgroene lichtstraal die me vanuit de woonkamer tegemoet kwam. Maar hé, de zon is ook geel, en die trekt me ook aan.

Wat ik maar wil zeggen is: het leven hoeft niet altijd zo serieus te zijn. Koop die bananenlamp, ga voor die gekke asbak en hang die astronaut aan de muur. Noem het kunst, als je wil. Als het je blij maakt is veel geoorloofd.

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.