Home > Living > Eefjes living > Een tijdelijk thuis

Een tijdelijk thuis

Tijdens dit schrijven ben ik in mijn hoofd al bijna op vakantie. Ik ben namelijk druk bezig met het plannen van een reisje, en daar krijg ik zowel voorpret als simpelweg stress van. Keuzes maken – niet mijn favoriete bezigheid – hoort hier namelijk bij. Wat wordt de bestemming? Hoelang kunnen we daar blijven? Wat gaan we daar doen? Ga zo maar door. Elk antwoord roept weer nieuwe vragen op. En dan hebben we het nog niet eens over de inpakstress. Maar hey, we kunnen in ieder geval weer op vakantie.

Een van de belangrijkste keuzes om te maken vind ik: waar gaan we verblijven? Want een hotel, vakantiehuis of appartement tijdens je vakantie is vrij bepalend voor je vakantiegenot. Het is, zoals de Amerikanen het noemen, je home away from home. En dat moet natuurlijk goed gekozen worden. Natuurlijk hecht niet iedereen hier evenveel waarde aan: sommige mensen zien een hotel puur als een plek om te slapen en douchen. Ik daarentegen, kan net zoveel van mijn tijdelijke woning genieten als van mijn omgeving.

Tussen al het wandelen, zwemmen en eten door vind ik het fijn om even ‘thuis’ te zijn en daar op te laden. Daarom geef ik de voorkeur aan een kleinschalig en persoonlijk verblijf, en dan het liefst in een mooie setting. Mijn fijnste herinneringen zijn aan een bed & breakfast in Porto, inmiddels omgedoopt tot ‘boutiqe house’ (over de benamingen van al deze hotelvarianten heb ik ook een mening, maar dat is iets voor een andere keer). In deze B&B kreeg ik hoogstpersoonlijk een ontbijtje voorgeschoteld door de dame des huizes, inclusief drie verschillende soorten zelfgemaakte jam met fruit uit eigen tuin. Dat is toch net iets anders dan je dagelijkse kaasboterham. Wat hier ook zo fijn was, was dat ik het interieur zo in een vrachtwagen wilde laden en ermee naar Nederland rijden. Het stond vol met designklassiekers uit de jaren ‘50, en de keuken was zo mooi dat ik meteen ging fantaseren over hoe ik al dit moois kon integreren in mijn eigen woning. Dat is voor mij dus het ultieme vakantieverblijf: een combinatie van persoonlijke aandacht en interieurinspiratie.

Hoeveel ik ook houd van het ontdekken van nieuwe plekken: ik snap de mensen die elk jaar teruggaan naar dezelfde plek toch ook steeds beter. Als je eenmaal een verblijf hebt gevonden waarbij al je criteria zijn afgevinkt, dan is het een heerlijke gedachte dat je elk jaar gegarandeerd bent van weer een prettige vakantie door simpelweg terug te gaan. De hele rompslomp van het zoeken naar een nieuwe bestemming wordt je bespaard (wat een tijdwinst!) en als je met regelmaat ergens terugkomt, dan wordt dat vanzelf een soort tweede thuis. Dat is óók rustgevend.

Ik geniet voorlopig toch nog even van het zoeken naar mijn volgende bestemming. Maar mocht het te lang duren, dan weet ik het wel: een boutiqe house in Porto.

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu