Home > Living > Eefjes living > Drie keukentrends die nog wel even hot zijn

Drie keukentrends die nog wel even hot zijn

Nu het binnenseizoen in volle gang is, mag de barbecue worden opgeborgen en duiken we de keuken weer in. Die neemt een steeds prominentere plek in ons interieur in, en niet ten onrechte.

Waar de keuken ooit simpelweg een plek was om te koken – een plek om je af te zonderen van de rest van je huisgenoten – ligt het tegenwoordig anders. De keuken mag, nee móet, gezien worden. Maar wat willen we dan zien, in de keuken? Marc Hermans, designer en manager van Goergen Keukens in Stein signaleert een paar trends.

Een geïntegreerde keuken

Vaker wel dan niet vormt de kookplaats de spil van een woonkamer, waar de rest van het interieur zich maar aan heeft aan te passen. Marc: ,,De keuken anno nu is volledig geïntegreerd in de woning. Daarbij staat gezelligheid centraal. De strakke, zwartwit keukens zijn echt passé. Warmte in zowel kleuren als materialen is wat de klok slaat. Denk aan hout, goud, koper, brons en marmer, of een combinatie daarvan. Zorg dat het geheel in kleurgebruik aansluit bij de rest van het woongedeelte, ton-sur-ton stijl. De eettafel vormt vaak een ideale schakel tussen woonkamer en keuken, de ene ruimte loopt zo vloeiend in de andere over.”

Organische vormen

Waar het kleurgebruik in de keuken steeds warmer wordt – een donkere keuken is nog steeds erg populair – is dat in vormentaal ook zo. Dus geen zwartwit, maar bruin, zandgroen en saharabeige. Ook geen strakke, rechthoekige keuken, maar een met organische vormen. ,,Die vormen zie je bijvoorbeeld terug in werkbladen, kasten en lampen: je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt ronder en natuurlijker. Een ovalen werkblad maakt een keuken een stuk speelser, en kasten die een golfbeweging maken geven een compleet andere sfeer dan een strak en recht geheel. Het natuurlijke effect zorgt voor warmte en gezelligheid,” vertelt Marc.

Duurzaamheid

In tijden van sky high energieprijzen en inflatie zijn we allemaal wat energiebewuster, en dat is geen slechte ontwikkeling. Op keukengebied stond duurzaamheid bij velen al hoog op de prioriteitenlijst, en dat neemt alleen maar toe. Marc: ,,Bij apparatuur wordt vanzelfsprekend gekeken naar energiezuinige keuzes, maar ook voor materialen, zoals hout, zijn er steeds  meer keurmerken om in de overwegingen mee te nemen. Gelukkig kan een duurzame keuze ook mooi én slim zijn, zoals de nieuwste inductieplaat van BORA. Die is voorzien van hoogwaardige en duurzame materialen zoals rvs. Daarnaast is de stille afzuiging van deze kookplaat slimmer én energiezuiniger dan een traditionele concurrent. Zo zien we het graag.”

Wil je meer trends spotten of extra informatie over keukens anno nu? Bezoek dan het Goergen Lifestyle Event op 8 of 9 oktober bij Goergen Keukens in Stein, in samenwerking met SieMatic. Kijk voor meer info op goergenkeukens.nl

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.