Home > Living > Eefjes living > Doe mij maar Deens

Doe mij maar Deens

Ik was onlangs voor het eerst in Kopenhagen. Een stad die ik in mijn hoofd al tien keer had bezocht (want: designwalhalla), maar in de praktijk was het er nog niet van gekomen. En ondanks al mijn hoge verwachtingen, stelde de stad zeker niet teleur.

De Scandinaviërs staan bekend om hun goede oog voor design en hun neus voor esthetiek, mogelijk nog wel meer dan wij met ons Dutch Design. Wat me opviel in het straatbeeld is dat de Denen wat ingetogener zijn, en vaak toch vrij braaf, terwijl je in Nederland iets meer durf ziet. Maar dat is misschien ook wel tekenend voor de Denen. Clean, simpel, maar stijlvol. En dat geldt ook voor hun interieurs.

Want Deens design staat bekend om zijn minimalisme, functionaliteit en eenvoud. Iets waar ik me wel in kan vinden. Felle kleuren, overdaad en drukke prints? Daar hoef je bij de Denen niet mee aan te komen. En dat geeft wel behoorlijk wat rust in je woning. Ik had het zelf niet meteen door, maar mijn favoriete interieurmerken zijn Deens, en dat verbaast me inmiddels
niet meer. De Denen hebben dan ook best wat designklassiekers in hun portefeuille. Mijn interieurwensenlijst bestaat momenteel uit de volgende items, made in Denmark. Nu nog even wachten tot kerst.

De PH5 lamp van Louis Polsen. Het gerucht gaat dat één op de twee Denen deze lamp in huis heeft. Origineel is hij dus niet, maar wel zo mooi.

De Wishbone stoel van Carl Hansen & Son. Sierlijk hout en een handgeweven zitting: iets minder basic, maar daarom des te mooier.

De Pacha fauteuil swivel van Gubi. Deze wolk van een fauteuil is ontworpen in de jaren zeventig en dat zie je. Maar zijn designwaarde is hij nooit verloren, en momenteel is hij weer hipper dan ooit tevoren.

De Erie eettafel van Nordal. Wat mij betreft de perfecte eettafel. Het mangohout in combinatie met het marmeren tafelblad laat niets meer te wensen over.

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.