Home > Living > Eefjes living > De favorieten van Chapeau voor een zonnig voorjaar

De favorieten van Chapeau voor een zonnig voorjaar

Met de verandering van seizoenen verandert niet alleen onze garderobe, maar ook ons dagelijks leven. Thuiskomen en nog even wat laatste zon meepakken, picknicken in het park en dineren op het dakterras. We gaan weer naar buiten!

Dit weekend gaat het kwik eindelijk richting zomerse temperaturen. Na een lange, grijze en vooral natte winter wordt het weer even wennen aan het simpelweg búiten leven. Dus: berg de truien op, schrob de tegels en richt je buitenruimte – of het nu een terras, gazon of balkon is – fris en opnieuw in. We helpen je een handje met deze vijf must haves van dit voorjaar.

Lui loungen

Een loungebank kan niet groot genoeg zijn – dit prachtexemplaar van Westwing is daar het perfecte voorbeeld van. Het rode aluminium staat in mooi contrast met de lichte kussens, bovendien is het ideaal materiaal om de meest ‘Hollandse’ weersomstandigheden te trotseren. Dankzij de modulaire opstelling kun je alle kanten op met deze bank. Houden we van.

Laad maar hangen

Fatboy staat sinds jaar en dag bekend om zijn innovatieve ontwerpen en handige eyecatchers. Ook dit jaar stelt het Nederlandse woonmerk niet teleur. Neem de Chap-o (chapeau!): een hanglamp die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, oplaadbaar is en om die reden geen kabels – en dus boor- of schroefwerk – vereist. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en past daarom altijd.

Dorstlessend design

Nog zo’n mooi Dutch designmerk: &Klevering. Werkelijk elk product dat uit de shop van &K komt is een feestje: van serveerschalen tot kandelaars en van vazen tot glazen. Het zijn stuk voor stuk kleine cadeautjes die je huis extra bijzonder maken. Soms té mooi om daadwerkelijk te gebruiken. Zelf noemen ze het ‘quirky Dutch cool’ – een betere beschrijving hebben wij ook niet.

Fan van Frans

De kleur doet denken aan de stoelen uit de Parijse parken, en dat is minder toevallig dan je denkt. Fermob is namelijk de producent van precies díe stoelen, en ook de ontwerper is dezelfde. Het Franse meubelmerk weet dus wel hoe je een stoel maakt die niet alleen lekker zit, maar ook mooi en praktisch is. Deze ‘Lorette’ stoel geeft extra Franse vibes door het mooie patroon in de rug.

Ga eens anders zitten

Het hoeft niet altijd zo strak en ‘gewoon’ – richt je terras eens in met kleur en gekke vormen. Kies bijvoorbeeld voor deze roze Driade fauteuil van Roly Poly: een gekke komachtige vorm op lompe poten. De stoel (is het wel een stoel?) krijgt zo een plompe, olifantesque uitstraling. Opvallend, maar ook comfortabel én regenbestendig. Add to cart!

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.