Home > Living > Eefjes living > Curvy vormen: hoe ronder, hoe beter

Curvy vormen: hoe ronder, hoe beter

Ja hoor, je zit hier nog steeds goed: als we het hebben over ronde vormen, hebben we het over interieur. De comeback van ronde vormen is in de lifestyle- en beautywereld al een tijdje gaande. Maar nu is deze trend ook ons interieur binnengedrongen. En dat bevalt me wel!

Er is een psychologische verklaring voor dit fenomeen: in tijden van pandemieën, oorlogen en onrust zoeken we thuis naar veiligheid en simpelweg een beetje blijdschap. Na jaren van strakke interieurs met stalen deuren, visgraatvloeren, klinische keukens en veel dónker, is het tijd voor verandering. Nu wordt dat vaak vertaald in veel kleur, accessoires en andere manieren om het ‘gezellig’ te maken. Maar niet iedereen is fan van veel planten, of in extremere vorm: cottage core, waarbij de kneuterigheid soms de overhand neemt. Gelukkig zijn er andere manieren om thuis rust en warmte te creëren. Maak dus kennis met de magie van ronde vormen.

In de meubel- en interieurontwerpen anno 2022 is het overduidelijk: ronde vormen hebben de overhand. We associëren rondingen en zachte lijnen met geborgenheid en veiligheid, een altijd welkome toevoeging in ons interieur. Rondingen kunnen zich vertalen naar de meest uiteenlopende plekken. Een bekende speler is de ronde tafel, maar daar hoeven we het niet bij te laten. Ronde ramen, deuren en banken geven een interieur een bijzondere sfeer; een ruimte voelt er zacht en uitnodigend door aan. Door ronde vormen in zulke basiselementen van een woning mee te nemen wordt een huis meteen een stuk interessanter.

Wie bang is voor een complete revival van de jaren ‘70 of ‘80 kan gerust zijn, de trend wordt volledig vertaald naar 2022: met máte dus. Verzacht de lijnen in huis op een paar strategische plekken en je zult zien dat het wonderen doet voor de sfeer. Zoals Joey uit Friends het zo poëtisch verwoordde: I’m curvy, and I like it.

1. Ga voor een statement piece: de curvy bank!

2. Liever een subtiele touch? Kies dan een spiegel met ronde vormen.

3. Een fauteuil met rondingen én fijn materiaal geeft extra comfort.

4. Mix and match! Voor wie durft: hoe ronder, hoe beter.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.
show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu