Home > Living > Dol op de kerst

Dol op de kerst

Auteur: Françoise Oostwegel

Yeah, bijna kerst! De feestdagen komen steeds dichterbij en de lampjes kunnen weer in de boom! Het is al heerlijk koud buiten en met een beetje geluk valt er dit jaar nog sneeuw.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan geen genoeg krijgen van die prachtig versierde kerstinterieurs. Huiskamers zijn op en top versierd en overal vind je de prachtigste kleuren en mooiste kerstbomen. Het brengt me helemaal in kerstsferen. Daarom geef ik je hieronder nog enkele lastminute tips om je huis helemaal kerst-proof te maken.

De belangrijkste vraag bij het decoreren is natuurlijk: waar krijg jij een echt kerstgevoel van? Kies je bijvoorbeeld voor een mooie neppe boom of wil je juist een echte? Het voordeel van een authentieke boom in huis is die heerlijke geur. Een kunstboom daarentegen scheelt je een hoop poetswerk want alle naalden blijven er, als het goed is, gewoon aanzitten. En die geur? Die kun je tegenwoordig ook in een potje krijgen. Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen. Daarbij help je de natuur een handje: met een nepboom in huis wordt er weer een boompje minder gekapt in het bos.

Een kerstboom opzetten hoeft niet veel tijd te kosten. Dat kun je echt niet als smoes gebruiken om maar eens een jaartje over te slaan. Moeilijk is het ook niet. Wel moet je een goed plan hebben en je afvragen welke kleuren er terug moeten komen in de boom en welke stijl je wil neerzetten. Zelf ben ik dol op glas. Ik decoreer mijn boom het liefst met glazen kerstballen in allerlei varianten: glanzend, mat of met glitters. Dat vul ik aan met een accentje van hout, papier of een ander materiaal. Maar glas vormt in mijn kerstboom de leidraad, alleen al vanwege de prachtige glinstering als de lampjes aan zijn.

Verder mag een boom best een beetje fout zijn; dat hoort nu eenmaal bij de kerst. Bij Sissyboy krijg je bijvoorbeeld lekker kitscherige figuurtjes – een kleurrijk, glimmend uiltje, een alligator met een smoking aan of Bambi met een kerstmuts op – die je kerstboom net wat ondeugender maken.

En een laatste belangrijke boomtip: begin altijd met de lampjes!

Wil je ook de rest van je interieur onderdompelen in kerstsferen en ben je toe aan iets anders dan de klassieke, rode kerstaccessoires? Dan heb ik nog wel een tip voor je. Ga dit jaar eens voor een stoere kerst! Combineer de gebruikelijke warme kleuren bijvoorbeeld eens met koelere blauwtinten. Ook het hippe okergeel pas perfect in deze kersttrend. De warmbruine en koperachtige tinten leggen de verbinding tussen de warme en koele kleuren.

Wat echt bij de voorpret hoort is je eigen kerstversiering maken. Bijvoorbeeld een kerstkrans, kerstballen of versieringen voor op de tafel. Durf ook hier eens voor kleur te gaan, of voor een totaal andere stijl. Er zijn namelijk geen regels met kerst. Alles mag! Voor mij is het geen kerst zonder een beetje kleur. Als het maar stijlvol blijft. Daarom zorg ik ervoor dat de kleuren die ik gebruik ook in mijn interieur terugkomen. Zo wordt het bont, maar ook weer niet té bont.

  

_____________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu