Home > Living > De douglas plankenvloer: warm, modern en chic

De douglas plankenvloer: warm, modern en chic

Auteur: Bloemen Parket en Janneke Grolleman

Hoewel de douglas plankenvloer het in de Scandinavische landen al een aantal jaren goed doet, is deze vloertrend in Nederland nog niet heel populair. Maar daar komt volgens Ingrid Bloemen, eigenaresse van Bloemen Parket, binnenkort verandering in. Haar bedrijf is er als een van de eerste bij. De douglas plankenvloer kan inmiddels worden gespot in de showroom van Bloemen Parket in Kerkrade.

,,Op dit moment wordt de douglas plankenvloer nog weinig in Nederland toegepast, maar we zien deze vloersoort steeds meer en wij hebben hem al in ons assortiment”, legt Ingrid Bloemen uit. Waarom? ,,Omdat douglas hout duurzaam is. Het is een houtsoort met een lange levensduur. We zien dat onze klanten, maar ook wijzelf, duurzaamheid steeds belangrijker vinden.”

Het bijzondere aan de houtsoort is dat de vloerdelen tot wel 30 centimeter breed en tot wel 4 meter lang zijn. Dit omdat douglas – een naaldhoutsoort – komt van bomen met een hoogte van 40 tot 60 meter. De houtsoort heeft een rode tint in de basis, die zorgt voor een warme kleur. De warme kleur in combinatie met de natuurlijke uitstraling creëert een moderne en chique look in het interieur. ,,En van een natuurlijke plankenvloer frist je huis lekker op. Wie wil weten wat een douglas plankenvloer voor zijn huis kan betekenen, is van harte welkom in onze showroom voor een vrijblijvend advies.”

Bloemen Parket, Euregiopark 10, Kerkrade

______________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu