Home > Living > De bank als eyecatcher van je woonkamer!

De bank als eyecatcher van je woonkamer!

Auteur: Françoise Oostwegel

Het aanschaffen van een nieuwe bank in je woonkamer is een flinke taak, aangezien je rekening moet houden met veel verschillende zaken. Denk aan kleur, stofkeuze en de verschillende opstellingen. Ga je voor de comfortabele loungebank of juist voor een compacte sofa met bijpassende fauteuils? Of kies je misschien toch voor een hoekbank?

Het meubel waar je uiteindelijk voor valt, zal door jezelf en je visite veel worden gebruikt, vandaar dat de keuze voor een nieuwe bank zorgvuldig dient te gebeuren.

In de winkel lijkt een bank vaak veel kleiner dan wanneer deze bij je thuis in de woonkamer staat.  Dat komt doordat de bank vaak in een grote showroom staat. Dit maakt dat het altijd weer lastig is in te schatten hoeveel ruimte een nieuwe bank inneemt, totdat hij echt in woonkamer staat. Het kan daarom verstandig zijn om het formaat van je bank na te bootsen. Dit kun je doen door de bank op te meten en vervolgens tijdschriften op de vloer te leggen of wat karton uitknippen in je woonkamer.

Wellicht sta jij op dit moment ook op het punt om je woonkamer opnieuw in te richten, of misschien zoek je simpelweg een nieuwe bank hierbij. Om je alvast op weg te helpen hierbij een aantal tips van mij.

Velvet lover
Volgende week krijgen wij zelf onze nieuwe bank binnen, jippie! We hebben een exemplaar besteld bij Sissy-boy, in velvet donkergroen met een love seat in okergeel en een donkergroene hocker. I LOVE IT! Op dit moment hebben we een grote hoekbank. Die is heerlijk zacht, echt zo’n bank waarop je lekker in slaap kunt vallen. Maar het werd tijd voor wat nieuws. Ik ga graag met de trend mee, want ik ben echt fan van velvet stofjes!

Dit keer heb ik niet voor een hoekbank gekozen maar voor een rechte bank met een hocker en een bijpassende love seat. Kan niet wachten tot deze bank binnen is. J

Is er genoeg ruimte in de woonkamer?
De oppervlakte van je woonkamer heeft een grote invloed op de opstelling die het beste bij jou en je woonkamer past. Zo vraagt een compacte woonkamer om een originele indeling.  Een goed voorbeeld hiervan is een kleine woonkamer met meerdere en kleine meubels, wat juist zorgt voor een vol en compact gevoel. Door een grote bank, zoals een loungebank of hoekbank, in een compacte ruimte te plaatsen blijft het rustig.

Bij een grotere woonkamer is het belangrijk dat de ruimte goed wordt gevuld met meerdere meubels of juist een lekkere grote bank, een mega hoekbank of juist een aantal sofa’s.

Lekker ploffen
Bij een loungebank bepaal je zelf welk formaat het beste bij jou en de woonkamer past.

Op een loungebank wil je heerlijk neerploffen en lekker languit kunnen genieten van een mooie film of een goed boek. Ga je voor een zachte vulling waar je lekker in wegzakt of juist voor een wat stevigere vulling? Tegenwoordig heb je dus qua zitcomfort genoeg mogelijkheden.

Met een sofa zit je altijd goed!
Dankzij zijn compacte formaat past een sofa in elke woonkamer. Wil je graag een sofa, maar tevens de mogelijkheid hebben om s ’avonds lekker je benen te strekken? Dan is het een optie om een bijpassende hocker te bestellen. Een hocker heeft pootjes en is daarom makkelijk te verplaatsen. Vandaar dat je hem makkelijk in de hoek kunt zetten als je hem niet gebruikt. Handig toch?

Komt erbij jou veel visite over de vloer?
In dat geval is een comfortabele hoekbank wellicht een optie! Met een hoekbank kun je qua formaat alle kanten op. Op deze manier kun je een mega hoekbank samenstellen of juist voor een compacte uitvoering gaan. Er zijn ook hoekbanken met een eiland gedeelte, dit is de goede combinatie tussen een rechte bank of een hoekbank. Het eiland kun je gebruiken om heerlijk op te loungen of als tafeltje te gebruiken als je er een plateau op legt.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.