Home > Branded content > Christie’s International Real Estate

Christie’s International Real Estate

Sinds begin 2018 mag Alard van der Varst, bouwkundige en makelaar, vanuit het monumentale pand aan de Markt in Maastricht het felbegeerde label van Christie’s International Real Estate voeren dat zich specialiseert in het topsegment met panden boven de 1 miljoen euro.

Van gedistingeerd veilinghuis naar exclusieve makelaardij
Veilinghuis Christie’s, opgericht in 1766 en sindsdien bekend om zijn buitengewone kunst, ongeëvenaarde service en expertise met een vleugje internationale glamour, heeft met Christie’s International Real Estate sinds een kleine tien jaar ook een exclusieve vastgoedtak die al snel marktleider werd in het hoogste segment.

Waarom keuze voor Maastricht?
Als regiopartner Limburg richt Christie’s International Real Estate zich op de aan- en verkoop alsmede huur en verhuur van bijzondere panden, villa’s, landgoederen en historische gebouwen zoals kastelen. Zo heeft men momenteel vijf kastelen, waaronder Kasteel ter borgh in Roosteren, in portefeuille. Over de keuze voor Maastricht zegt Van der Varst: „In Limburg staan vijftig panden boven 1 miljoen euro te koop. Daarvan ligt ongeveer de helft bij Maastricht en omstreken. Bovendien geniet Maastricht wereldwijd bekendheid door TEFAF, die dezelfde doelgroep heeft. Tenslotte ligt Maastricht centraal in Europa. Voor de exclusieve woningmarkt in Midden- en Noord Limburg is het makelaarskantoor een samenwerking aangegaan met Kasteeltje Hattem in Roermond, het kleinste kasteeltje in Nederland.”

Christie’s Lates
De komende maanden zullen in het teken staan van diverse events. Zo zal Christie’s International Real Estate uiteraard present zijn tijdens TEFAF. De officiële opening van het nieuwe kantoor volgt komende lente. Later dit jaar kan iedereen ook kennismaken met Christie’s Lates, bijzondere thema-evenementen waarbij kunst op een unieke locatie wordt geveild en er ook aandacht is voor cultuur, mode, design en (binnenhuis)architectuur.

Cultureel erfgoed
Christie’s International Real Estate onderscheidt zich door het grote nationale en internationale netwerk. Dat laatste bestaat uit 1.200 kantoren in 45 landen waarbinnen een pand gepresenteerd kan worden aan potentiële kopers. Van der Varst: „Met monumenten bezig zijn is een vak apart. De doelgroep die zich dit kan veroorloven is klein. Bovendien is de regelgeving ingewikkeld, waardoor het essentieel is om met een netwerk van deskundige partners met gedegen kennis van bijzonder erfgoed te werken. Als een karakteristiek en gezichtsbepalend Limburgs object dankzij ons een koper vindt die het op een respectvolle manier een nieuwe bestemming geeft, dragen we actief bij aan het behoud van cultureel erfgoed. Daar mogen we trots op zijn!”

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu