André Rieu|Kunst en Cultuur|Living

Amrath Hotel Du Casque

Buitenlandse bezoekers van de jaarlijkse terugkerende André Rieu-concerten op het Vrijthof in Maastricht weten het al jaren. Amrâth Hotel DuCasque is voor Nederlandse begrippen een uniek hotel. Niet alleen kijk je vanuit een groot deel van de kamers uit over het mooiste plein van Nederland; als je te gast bent in diezelfde in Art Deco-stijl opgetrokken kamers waan je jezelf ook nog eens in de koninklijke loge. Zeker op avonden dat de wereldberoemde Maastrichtse violist met zijn orkest optreedt. Immers: in tegenstelling tot de mensen beneden op het grote plein heb je – behalve alleen prachtige muziek – alles wat je hartje begeert onder handbereik: eten, drinken en eventueel vrienden, familie of zakenrelaties met wie je het jaarlijkse muzikale festijn kunt beleven.

Amrâth Hotel DuCasque – dat voorafgaand aan elke concertreeks van Rieu dan ook al maandenlang is uitverkocht – is gevestigd in een monumentaal pand op de hoek van het Vrijthof, in het hart van wat volgens velen de oudste stad van Nederland is: de oude Romeinen waren hier al kind aan huis. De verfijnde klasse van het interieur van Amrâth Hotel DuCasque is geïnspireerd op de authentieke Art-Deco stijl van het hotel, dat – zoals vele gebouwen in de stad – een rijksmonument is.

Tegenwoordig is Maastricht een van de populairste bestemmingen onder buitenlandse toeristen, maar ook onder Nederlandse liefhebbers van een weekendje weg. Maastricht is na Amsterdam de belangrijkste toeristische stad van Nederland. De stad met zo’n 120.000 inwoners staat bekend als een bourgondische stad, met honderden restaurants, winkels en boetiekjes, die niet zelden zijn te vinden in smalle klinkerstraatjes, waar het gezellig slenteren is. Dat laatste blijft niet onopgemerkt door de tienduizenden Nederlandse en buitenlandse studenten die de Maastrichtse universiteit bevolken: Maastricht University staat bekend als de belangrijkste ‘jonge universiteit’ van Europa.

Deel dit artikel:
Meer artikelen over:
André Rieu, Kunst en Cultuur, Living

Gerelateerd nieuws