Home > Society > TEFAF-editie Chapeau ‘uit de kunst’ feestelijk gepresenteerd

TEFAF-editie Chapeau ‘uit de kunst’ feestelijk gepresenteerd

De feestelijke presentatie van editie 156 van Chapeau Magazine vond maandagavond plaats in een uitstekende entourage. Een locatie die een aanzienlijk deel van de inhoud van deze uitgave onderstreept: kunst en cultuur.

In museumcafé Ipanema, gevestigd in de iconische koepeltoren van het Bonnefanten, komen de ongeveer tachtig genodigden bij elkaar op deze maandagavond, waarop het museum voor het publiek gesloten is. ‘Stilte voor de storm’ drukt de sensatie uit die er in de lucht hangt: eindelijk is er namelijk weer een echte TEFAF op komst, na enkele jaren waarin het evenement zich moest voegen naar de grillen van corona.

Met de ‘TEFAF Guide’ in de hand -eveneens een Chapeau-uitgave- kunnen de beursbezoekers Maastricht verkennen; de cultuurstad die deze dagen versierd is met stijlvolle TEFAF-vlaggen en vaandels. Het museum aan de Maas maakt zich op voor De Vaandeldrager on Tour. Een unieke kans voor fijnproevers om één van de meesterstukken van Rembrandt van Rijn, in eigen provincie te kunnen bewonderen. Op een steenworp afstand, in het MECC, wordt ondertussen de kunst- en antiekbeurs ingericht.

In deze ‘TEFAF-editie’ van Chapeau komen beide evenementen uitgebreid aan bod. Hoofdredacteur Jo Cortenraedt overhandigt het eerste exemplaar aan algemeen directeur Bart Drenth die zich verheugt op een beurs die weer als vanouds top wordt. De voortekenen zijn alvast uiterst gunstig. Drenth vertelt goed op schema te liggen voor wat betreft voorbereiding en opbouw van TEFAF. Ook het aantal aanmeldingen, zowel qua bezoekers als in aantallen privéjets op Maastricht Aachen Airport, ligt hoog.

In deze artistieke ambiance krijgen de bezoekers ook culinaire kunstwerkjes en feestelijke bubbels voorgeschoteld. Daarvoor zorgt gastheer Freek Joosten, restaurantmanager van Ipenama, tweede generatie van familiebedrijf Ria Joosten Catering.

hide auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.