Home > Kunst en Cultuur > Succesvol openingsweekend Festival Vocallis

Succesvol openingsweekend Festival Vocallis

Afgelopen weekend vond de aftrap plaats van de jubileumeditie van het Internationaal Festival Vocallis. Tijdens deze tiende editie staat het thema Liefde centraal. Hoogtepunt van het openingsweekend was het concert Amor y Musica in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade, een optreden van met de Koninklijke Harmonie van Thorn, onder leiding van dirigent Jan Cober. Lucie van Ree (mezzosopraan) en Janine Kitzen (sopraan), zongen composities van de ‘vergeten’ componist Mikalojus Konstantina Čiurlionis, die in zijn vaderland Litouwen nog altijd als een volksheld wordt geëerd.

Onder de genodigden bevond zich onder anderen Vidmantas Purlys, ambassadeur voor Litouwen in Nederland. Het festival, dat tien jaar geleden is ontstaan in Vaals – maar met inmiddels tientallen voorstellingen in heel Zuid-Limburg een vaste waarde is geworden op de culturele kalender – loopt nog tot en met 7 november.

Komend weekend is in het programma Limbourgeois op L1 een uitgebreide reportage te zien.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.