Home > Kunst en Cultuur > Nieuw in Maastricht: Museum van de Illusies

Nieuw in Maastricht: Museum van de Illusies

Een museum waarin de bezoeker ervaart dat wat de menselijke hersenen via de zintuigen interpreteren, lang niet altijd de werkelijkheid hoeft te zijn. Zagreb, Athene, Dubai, Rome, Hamburg, Istanbul, Kuala Lumpur, New York, Parijs, Shanghai en Toronto hadden er al zo’n museum. Vanaf 8 augustus beschikt ook Maastricht over een Museum of Illusions, waarin bezoekers van alle leeftijden kennis met de wereld van optische illusies.

Het eerste Museum of Illusions van de Benelux – onderdeel van de snelst groeiende museumketen ter wereld – is gevestigd in het Mosae Forum in het centrum van Maastricht. ‘Leren van de wetenschap en van elkaar’ staat in het nieuwe museum centraal. De keuze is op Maastricht gevallen vanwege diens levendige netwerk aan culturele instellingen en kenniscentra als Maastricht University en Maastricht Academy of Fine Arts and Design.

De collectie Museum of Illusions omvat circa zeventig museumstukken. Het gaat om interactieve illusionaire objecten die gebaseerd zijn op de neurowetenschap. ,,De bezoeker ervaart dat wat onze hersenen via de zintuigen interpreteren, lang niet altijd de werkelijkheid hoeft te zijn”, legt vestigingsmanager Laura Willekens uit. Door zijn laagdrempelige karakter is het Museum of Illusions Maastricht een waardevolle toevoeging op het culturele aanbod van de stad, aldus Willekens. ,,Niet alleen voor toeristen, maar ook voor eigen inwoners.”

Museum of Illusions Maastricht is het eerste museum in de Benelux dat opent tijdens de coronacrisis. De huisregels en de indeling zijn afgestemd op de laatste RIVM-richtlijnen. Het interieur van het museum is nieuw, fris en schoon. Alles wordt regelmatig gedesinfecteerd en er is op verschillende plekken desinfectiemiddel beschikbaar. Om drukte en wachtrijen te voorkomen kunnen tickets alleen vooraf op reservering worden gekocht.

Mosae Forum 12-18, Maastricht (NL) – maastricht.museumofillusions.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu