Home > Kunst en Cultuur > Feest voor oudste harmonie van Nederland

Feest voor oudste harmonie van Nederland

Maar liefst 200 jaar bestaat de Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Mheer. Zelfs 201 jaar, en is daarmee de oudste harmonie van Nederland. Het feest moest een jaar later georganiseerd worden vanwege corona. En dat gebeurde afgelopen weekend met een feestelijk concert in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Op speciaal verzoek werd het concert aangevuld met een optreden van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden, die onder leiding van dirigent Jan Cober de concertmiddag muzikaal opende. Het openingswoord werd gesproken door gouverneur Emile Roemer, die vol bewondering sprak over beide korpsen.

Bij de aanwezigen waren onder meer beschermheer Baron de Loë van Mheer, Raphael de Liedekerke de Pailhe als president van Sainte Cécile en ook burgemeester Sjraar Cox en een aantal wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten.

Prof. Dr. Joep Leerssen, muzikant bij St. Cecilia, gaf een historische beschouwing over de twee eeuwen die zijn harmonie had doorgemaakt, met zowel een Nederlandse als ook een Belgische geschiedenis.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!