Home > Kunst en Cultuur > 7 BN’ers waarvan je niet wist dat ze uit Limburg komen

7 BN’ers waarvan je niet wist dat ze uit Limburg komen

Elke week post Chapeau! een typisch Limburgs Lijstje. Dit keer: 7 BN’ers waarvan je niet wist dat ze uit Limburg komen.

1 Twan Huys

Geboren in Sevenum

Twan Huys

Deze Journalist en presentator komt van oorsprong uit Sevenum. In zijn veelbekeken programma College Tour ontving hij beroemdheden als Bill Gates en Dalai Lama. Daarnaast presenteert hij ook het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

2 Marijke Helwegen

Geboren in Heerlen

Europese Première Cirque Du Soleil 46

De koningin van de plastisch chirurgie komt gewoon uit Geleen! De mediapersoonlijkheid is in 1948 geboren in Heerlen.  Helwegen heeft al meerdere keren plastisch chirurgie ondergaan. Zo leerde ze de cosmetisch arts Robert Schoemacher kennen, voor zijn kliniek was Helwegen tot 2009 woordvoerder.

3 Rámon Verkoeijen

Geboren in Venray

Ramon Verkoeijen 1316441066

“Tik ‘m aan ouwe!” Je kent deze radiodiskjockey en tv-presentator van 3FM en het programma Klusjesmannen. In de laatstgenoemde is de bekende kreet “Tik ‘m aan ouwe” ontstaan.

Verkoeijen begon in 2002 als radio-dj bij Omroep Venray. In 2010 presenteerde hij elke woensdag zijn eigen programma Rámon voor BNN.

4 Paul van Loon

Geboren in Geleen

Paul Van Loon

Ken je ze nog? Doflje Weerwolfje en De Griezelbus, ze zijn geschreven door de Limburgse kinderboekenschrijver Paul van Loon. Hij schrijft graag griezel-, gekke- en zogeheten grumorverhalen, een combinatie van de eerste twee.

5 Hadewych Minis

Geboren in Maastricht

Hadewych Minis 1326116992

Deze Maastrichtse speelde in de film Moordwijven en bemachtigde onlangs de rol van Rachel Hazes in Bloed Zweet en Tranen. In 1999 studeerde de blondine af aan de Toneelacademie Maastricht.

6 Hans van der Togt

Geboren in Maastricht

Hans Van Der Togt Cropped

Deze presentator is natuurlijk bekend van het Rad van fortuin. Hiervoor wekte hij als omroeper bij de AVRO. Van der Togt is geboren in Maastricht maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Heemstede.

7 Pieter van den Hoogenband

Geboren in Maastricht

Pieter Van Den Hoogenband 2008 08 25

De drievoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband is geboren in Maastricht. In deze stad startte hij zijn imposante zwemcarrière. Van den Hoogenband groeide op in Geldrop.

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu