Home > Health > Zes Limburgse mkb’ers in de Innovatie Top-100

Zes Limburgse mkb’ers in de Innovatie Top-100

Na één jaar zonder Limburgse mkb’ers in de Innovatie Top-100, stonden er dit jaar maar liefst zes bedrijven uit onze provincie in het landelijk klassement van vernieuwende bedrijven. De ranglijst is het gevolg van een samenwerking van de Kamer van Koophandel en De Financiële Telegraaf. 

,,Vernieuwing is essentieel voor de concurrentiekracht van het Limburgse bedrijfsleven. Ik ben dan ook trots op deze zes bedrijven”, zei gedeputeerde Toine Beurskens (VVD, Economie en Kennisinfrastructuur). Hij zette de bedrijven in het zonnetje bij kasteel Groot Buggenum in Grathem.

Innovatieve Mkb ' Ers In Het Zonnetje Gezet

Nr. 26: Twan Heetkamp Trailers BV uit Venlo

Zonnepanelen combineren met remenergie, en op die manier trailers koelen? Zomaar een idee dat ontstond tijdens een gezellig feestje. Twee broers, de een actief in zonne-energie, de ander in transport, bedachten het concept onder het genot van een biertje. Broer Twan, van Twan Heetkamp Trailers uit Venlo bracht de trailer op de markt onder de naam The New Cool.

Nr. 27: Mezuro BV uit Susteren

Mezuro verzamelt anonieme statistische gegevens afkomstig uit het mobiele communicatienetwerk van Vodafone, soms gecombineerd met data afkomstig van telcamera’s. Hierdoor beschikt het bedrijf over statistische informatie zoals uit welke woonplaats bezoekers afkomstig zijn en hoe mensen zich verplaatsen. Deze informatie is het hele jaar door 24 uur per dag beschikbaar, waardoor trends op langere termijn zichtbaar zijn.

De meetgegevens van Mezuro onderbouwen strategische beslissingen van bedrijven en overheden. In welke regio kan ik het beste adverteren voor mijn activiteiten? Waar is het nuttig een snelfietsroute aan te leggen? Welk evenement trekt de meeste bezoekers? Hoe effectief is koopzondag? Wat is het verzorgingsgebied van een stad? Met behulp van de informatie van Mezuro kunnen deze en nog veel meer vragen sneller en beter worden beantwoord. Het is niet meer nodig mensen hiervoor te interviewen, wat kostbaar is, en minder inzicht geeft. De dataverzameltechnologie is inmiddels gepatenteerd.

Nr. 38: Coldenhove Papier uit Eerbeek

Met de opkomst van zeer snelle digitale printers is de impact van een goedlopend papier belangrijker dan ooit. Juist dát is gelukt met JET-X. Het papier wordt inline gecoat waardoor Coldenhove een belangrijke voorsprong heeft op de concurrentie.

Het nieuwe en originele van JET-X zit hem wellicht niet zozeer in de samenstelling van het papier. Daarvoor heeft Coldenhove al sinds 2001 een wereldwijd patent. JET-X en daarmee Coldenhove Papier onderscheidt zich van de rest door continue in nauwe samenwerking met de distributeurs en eindklanten nieuwe producten te bedenken en te introduceren. Eindmerken als Adidas, Nike, Puma en Under Armour (yogakleding) zijn daar directe profiteurs van.

Nr. 43: MyDiagnostick Medical BV uit Maastricht

Het Maastrichtse bedrijf MyDiagnostick Medical BV heeft recentelijk een nieuw diagnostisch apparaat op de markt gebracht voor vroegtijdige detectie van atriumfibrilleren (AF). Atriumfibrilleren is op zich geen levensbedreigende hartconditie, maar hierdoor kunnen bloedklontertjes in het hart ontstaan die vervolgens een herseninfarct kunnen veroorzaken.

De MyDiagnostick is een staafje dat zonder hulp van een arts het ECG kan meten en analyseren waardoor binnen een minuut kan worden bepaald of een patiënt atriumfibrilleren heeft of niet.

Nr. 65: Arion Holding BV uit Geleen

Arion heeft haar focus gelegd op het produceren van simpele en betaalbare oplossingen voor zorghulpmiddelen in de internationale medische markt. Om daarmee op innovatieve wijze tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar lage kosten en hoge efficiëntie binnen de gezondheidszorg. Alle producten zijn erop gericht, om het gebruiksgemak en de efficiëntie in de zorg te vergroten. Het bestaande Swash product assortiment zal de komende jaren worden aangevuld met nieuwe innovatieve producten en diensten. Ook investeert Arion in een nieuwe productiefaciliteit.

Het Swash concept biedt hiervoor een alternatief via washandjes en -doekjes met een speciale lotion, die de huid reinigt en beschermt. Deze produceert Arion zelf. Een pakketje Swash bevat voldoende washandjes of –doekjes voor een complete lichaamswassing. Het is aantoonbaar hygiënischer, beter voor de huid, beduidend comfortabeler voor de zorgvrager en zorgverlener en het bespaart waardevolle tijd en materiaalkosten (waskommen, zeep, washandjes, handdoeken, etc.).

Nr. 66: Qwiek BV uit Heerlen

Qwiek.up tovert kamers van bedlegerige cliënten om tot een ware beleving.  Cliënten worden zintuiglijk geprikkeld door gebruik te maken van kamervullende projecties en geluid verpakt in een eenvoudig te bedienen product. De Qwiek.up creëert persoonlijke belevingen door een assortiment aan belevingsmodules of een interactieve diashow van persoonlijke foto’s. Denk hierbij bijvoorbeeld  aan een aquarium, interactieve verhalen, een boswandeling of een concert van André Rieu, hij heeft zich zelfs verbonden aan het product.

Dankzij deze belevingen is de Qwiek.up een persoonlijk product, dat mobiel inzetbaar is op de gehele afdeling van een zorghuis. Dit bespaart tijd in transfers en geeft cliënten de mogelijkheid om te snoezelen in hun eigen vertrouwde omgeving. Uiteraard is er ook aan het verzorgend personeel  gedacht; hun werk wordt een stuk aangenamer omdat cliënten in een veel plezierigere gemoedstoestand verkeren, wat ook weer resulteert in het efficiënter kunnen werken.

Informatie over de bedrijven komt van http://www.mkbinnovatietop100.nl/

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu