Home > Health > ZES: een onontbeerlijke balans tussen body en mind

ZES: een onontbeerlijke balans tussen body en mind

In het voorjaar van 2021 openden in het hart van Maastricht de deuren van ZES Boutique Studio, een plek waar alles gericht is op een perfecte samenkomst van beweging en beleving, lichaam en geest. Met de komst van een in-huis osteopaat is dat cirkeltje vanaf dit najaar volledig rond.

ZES

De opening van ZES Boutique Studio vorig jaar markeerde de introductie van Reformer Pilates in Maastricht. Deze sport combineert het bekende pilates met de extra weerstand van een zogenaamde reformer – een apparaat met springveren, touwen en een bewegend platform – dat de spieren langer maakt en de core uitdaagt. „Daarbij letten we niet alleen op beweging, maar des te meer op ademhaling”, zegt Petra Bekkerin, oprichter van ZES Boutique Studio. „Mindfull movement noemen we dat. Essentieel, want in ons lichaam staat alles met elkaar in verbinding: als je op de juiste manier ademhaalt, kun je je spieren veel beter en effectiever gebruiken.”

Osteo

Die balans tussen body en mind is essentieel voor ZES en moest ook centraal staan bij de invulling van de behandelruimte die onderdeel is van de boutique studio. „Toen osteopaat Dennis van der Aa mij begin deze zomer benaderde, wist ik direct dat dit een match made in heaven was. Zijn vak, de osteopathie, sluit naadloos aan bij de visie van ZES.” „Osteopathie is een behandelwijze waarbij we niet alleen kijken naar de symptomen maar ook naar de oorzaak en onderliggende pijnklachten aan spieren, pezen en gewrichten. Op die manier kan ik mijn cliënten op completere wijze en voor langere termijn helpen”, weet Dennis van der Aa.

Met een osteopaat in huis wil Petra haar klanten van een nog completere behandeling kunnen voorzien. Kom je eigenlijk alleen om te relaxen maar heb je ook last van nek of schouder? Dan kun je voor of na de workout ook bij Dennis terecht. Andersom geldt precies hetzelfde.

Rond

Het eerste jaar ZES omschrijft Petra als een ware rollercoaster. „Een spannende, maar prachtige rit. De lockdowns waren zwaar maar brachten ook alle ruimte om twee nieuwe instructrices op te leiden en de behandelruimte in te vullen. Was ik vorig jaar nog alleen, nu bestaat de ZES-cirkel uit vier man. En dat is toch veel leuker, dat merken ook mijn klanten!” Zo is het cirkeltje van ZES rond.

Brusselsestraat 74 (eerste verdieping), Maastricht (NL) – zes-maastricht.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.