Home > Health > ZES: Bewegen en beleven in hartje Maastricht

ZES: Bewegen en beleven in hartje Maastricht

Beweging houdt het lichaam fit en vitaal, dat wisten we al lang. Maar met sport zijn veel meer lichamelijke en mentale voordelen te behalen.

Daar kwam Petra Bekkerin jaren geleden al achter. Na een blessure liet de toenmalige juriste zich omscholen tot personal trainer en later Pilates-instructrice. Zo kwam ze in aanraking met Dynamic Reformer Pilates. Dat bleek de perfecte workout die ook nog eens preventief werkt tegen blessures. Ze besloot haar liefde voor de sport te delen met anderen met als doel hen te helpen om blessurevrij dezelfde resultaten te behalen. Dat deed ze tot voor kort in haar studio in Londen en vanaf dit voorjaar in het hartje van Maastricht, haar oude studentenstad.

Dynamische Reformer Pilates

„Pilates is een workout waarbij je vanuit je core werkt om spieren te versterken en stretchen, met als doel de lichaamshouding te verbeteren, pijn in de onderrug te voorkomen en je lekkerder en mobieler in je lijf te voelen. Bij de klassieke vorm van Pilates – op een matje – ben je volledig aangewezen op de kracht en weerstand die je eigen lichaam kan bieden. Bij Reformer Pilates maak je gebruik van een reformer. Die maakt jouw workout extra effectief doordat onder andere de springveren in het apparaat je tijdens het trainen meer of juist minder weerstand bieden zodat de ‘core spieren’ extra uitgedaagd worden. Bij Dynamic Reformer Pilates komen daar nog extra gewichtjes, een goeie flow van de ene naar de andere oefening en een leuk muziekje bij. Én indien gewenst een stukje cardio op de trampoline.”

Veilig

Veel mensen komen op een bepaalde leeftijd in een soort sportvacuüm terecht, legt Petra Bekkerin uit. „Het lichaam wordt stijver en gevoeliger voor blessures, waardoor te intensieve workouts en een woud aan fitnessapparaten niet meer tot de opties behoren. Het resultaat: wel willen bewegen maar niet weten hoe. De reformer biedt de oplossing. Dynamic Reformer Pilates helpt niet alleen het lichaam mobieler en flexibeler te maken, het kan ook volledig gecontroleerd – en dus veilig – worden beoefend.

Van tieners tot topsporters

Is Dynamic Reformer Pilates dan alleen voor ouderen? „Absoluut niet! Deze vorm van sport wint razendsnel aan populariteit bij celebrities en topmodellen omdat je er mooie lange, slanke spieren van krijgt. Ook sporters – van voetballers tot ballerina’s – vinden steeds vaker hun weg naar de reformer omdat ze er flexibeler van worden en er een sterkere core en dus een verbeterde lichaamshouding van krijgen. Zelfs tieners, die vaak de hele dag over hun huiswerk of iPhone gebogen zitten, hebben baat bij deze vorm van Pilates. Hetzelfde geldt eigenlijk vooral voor mensen die dagelijks achter hun bureau zitten of voorovergebogen werken. Door die houding komen er spieren knel te zitten waardoor bijvoorbeeld nek- of rugpijn kan ontstaan. Met Dynamic Reformer Pilates helpen we dat voorkomen.”

ZES

ZES Boutique Studio is gevestigd op de eerste verdieping van de Brusselstraat 74 in Maastricht. In deze prachtige, spiksplinternieuwe ruimte staan zes + één reformer (voor de instructie). „Bij ZES bieden we lessen voor alle doelgroepen en op verschillende niveaus. Er is voor iedereen wel een plekje in een van onze lessen. We hebben bewust gekozen om maar zes reformers te plaatsen. Zo is er ruim anderhalve meter afstand tussen alle reformers en de mogelijkheid om alle deelnemers zo veel mogelijk te begeleiden en helpen.” Grote spiegels die aan weerszijde van de reformers zijn gepositioneerd maken het mogelijk om als deelnemer goed op je eigen houding te letten en oefeningen met de juiste techniek uit te voeren.

Beleving

Het helpen van de mensen is het voornaamste doel van Petra. Beweging staat dan ook op nummer een bij ZES, maar de beleving is minstens net zo belangrijk. „Samen met de architecten van INTER/ALTER hebben we een duurzame studio neergezet waarin zintuigen geprikkeld worden. Waar het niet alleen bewegen, maar ook horen, zien en voelen is.”De muziek past bij de verschillende lessen – van kalmerende natuurgeluiden tot Olivia Newton John’s Let’s get physical. Het plafond wordt gesierd met projecties in tal van kleuren en vormen. En speciale diffusers vullen de ruimte met essentiële oliën. Zo wordt bij ZES van elke beweging een beleving gemaakt.

See you at ZES

ZES Boutique Studio opent de deuren zodra alle Nederlandse gyms weer open mogen. Vanaf dat moment ontvangt Petra je graag voor een intro-les Dynamic Reformer Pilates. Na jouw intro overtuigd? Bij ZES hoef je geen abonnement af te sluiten maar kies je zonder ergens aan vast te zitten voor een prijzenplan of pay as you go. Ook worden er privé reformer-sessies voor één of twee deelnemers aangeboden. Voor iedere deelnemer liggen antislipsokken, een handdoek en een drinkfles klaar en indien gewenst kun je na je les zelfs nog even de sauna in!

ZES Boutique Studio – Brusselsestraat 74, Maastricht.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.