Home > Health > Yogaplace opent locatie in top wellnesspiramide Thermae 2000

Yogaplace opent locatie in top wellnesspiramide Thermae 2000

Ons bewustzijn over fysiek en mentaal welzijn wordt elke dag groter. We leven sneller dan ooit en hebben een balans voor lichaam én geest nodig om de honderden prikkels per dag te kunnen opvangen. Een gedroomde combinatie, die je vanaf deze maand terugvindt bij Thermae 2000. De bekende yogaschool Yogaplace heeft namelijk een gloednieuwe locatie in de top van de bekende glazen wellness piramide geopend. ,,Een unieke samenwerking die zowel fysieke als mentale ontspanning stimuleert”, zegt Bastiaan Klomp, directeur Thermae 2000. ,,We kunnen onze bezoekers nu nog beter naar het ultieme rustgevoel begeleiden.”

Heel wat trends hebben zich het afgelopen jaar in een versneld tempo doorgezet. ,,Yoga is er daar één van”, zegt Michelle Hellebrand, Sales & Marketing Manager van Thermae 2000. ,,Ons aanbod was tot nog toe vooral gefocust op ontspanning voor het lichaam, maar er kwam steeds meer vraag naar het mentale aspect. Yoga bleek het perfecte antwoord: deze laagdrempelige sport stimuleert een ultieme vorm van rust, terwijl je toch in beweging bent.” Om dit met hoge kwaliteit aan te kunnen bieden, slaat het Valkenburgse wellnesscentrum nu de handen in elkaar met de Limburgse yogareferentie Yogaplace. ,,Ze dragen dezelfde waarden uit als wij, dus een samenwerking was snel beklonken.”

Niet zomaar yoga

Yoga in Thermae 2000 zal niet zomaar een sportlesje zijn. Bij de sessies die hier gegeven worden zal met verschillende factoren rekening worden gehouden: het optimale aantal personen, voldoende licht en de meest gunstige energetische waarde. ,,We geven de lessen in het topje van de piramide van het gebouw, waar door de hoek van 52 graden de energetische waarde het hoogst is ”, legt Manon Simonis van Yogaplace uit. ,,In de yoga werken zulke optimale energiebanen erg helend op je systeem. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal heeft dat een positieve invloed: je krijgt meer energie en gaat nadenken over de keuzes in je leven.”

Na de sessies zijn de wellnessfaciliteiten van Thermae 2000 open voor de gasten. ,,Als je na een les yoga de sauna gebruikt, dan werkt dat zuiverend. De afvalstoffen in je lichaam worden zo nog beter afgevoerd. Je zal daardoor als een herboren persoon weer naar buiten wandelen”, zegt Manon.

Vanaf medio september 2021 zijn gasten welkom voor een laagdrempelig introductieprogramma. Je leert enerzijds werken aan flexibiliteit, mobiliteit, kracht en lichaamsbewustzijn – anderzijds staan rust, ontspanning en kalmte centraal. ,,De basisprincipes van yoga worden aangeleerd en na elke les kun je twee uur ontspannen in de wellnessfaciliteiten van Thermae 2000. De ideale boost van je week.”

Cauberg 25-27, Valkeburg (NL) – thermae.nl/5-weken-yoga-intro

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.