Home > Health > Uit het Prestige Trendboek: Flexitarisme

Uit het Prestige Trendboek: Flexitarisme

Het Prestige Trendboek, een kleurrijk overzicht van de nieuwste trends op het gebied wonen, werken en lifestyle in een prachtig boek met hard kaft, is in Belgisch Limburg alweer jaren een begrip. In samenwerking met Chapeau heeft de uitgever dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende editie op de markt gebracht en is de inhoud van het boek gericht op zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Het boek omvat honderd trendsetters, waarvan Chapeau er vanaf vandaag elke week een voor u uitlicht. Vandaag: Flexitarisme 

Het aantal flexitariërs is in opmars. Een tendens die zijn invloed heeft zowel op nieuwe concepten als op bestaande megamerken.

SMAKELIJKE ALTERNATIEVEN
Flexitarisme of semi-vegetarisme krijgt steeds meer aanhang. Deze beweging, geïnspireerd op vegetarisme maar minder strikt, wordt in 2019 echt mainstream. Meer en meer mensen denken na over de consumptie van vlees en over smakelijke, proteïnerijke alternatieven. De invloed van de vleesproductie op onze planeet én op onze gezondheid speelt daarbij een doorslaggevende rol.

MEER DAN SLA
Dat de consument bewuster kiest, heeft ook zijn impact op het aanbod. Volgens trendsetters winnen restaurants waar groenten een hoofdrol krijgen snel aan belang. De klant is immers op zoek naar lekkere vleesvrije alternatieven die meer zijn dan een mix van sla en tomaten. Dat hoeft niet per se nefast te zijn voor vleesrestaurants en slagers, op voorwaarde dat ze goed vlees met een traceerbaar verhaal aanbieden. Flexitariërs houden wel af en toe van een lekker stukje vlees. Maar, anders dan vroeger, wordt veel meer gekeken naar de herkomst van vlees en wordt massaproductie afgezworen.

BURGERS & NU OOK ‘CO’
Wat dan met ketens die teren op burgers & co? Ook ’s werelds grootste hamburgerketens plooien voor de vraag van de consument en presenteren naast hun klassieke aanbod vegetarische alternatieven. De vraag blijft voorlopig beperkt maar het feit dat de ketens de alternatieven aanbieden, geeft aan dat de stem van de flexitariërs wel degelijk belangrijk is.

Als ze al eens vlees eten kijken flexitariërs, meer dan vroeger, naar de herkomst ervan en zweren ze massaproductie af. 

______________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu