Home > Health > Uit het Prestige Trendboek: De betere badkamer

Uit het Prestige Trendboek: De betere badkamer

Het Prestige Trendboek, een kleurrijk overzicht van de nieuwste trends op het gebied wonen, werken en lifestyle in een prachtig boek met hard kaft, is in Belgisch Limburg alweer jaren een begrip. In samenwerking met Chapeau heeft de uitgever dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende editie op de markt gebracht en is de inhoud van het boek gericht op zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Het boek omvat honderd trendsetters, waarvan Chapeau er vanaf vandaag elke week een voor u uitlicht. Vandaag: 

Schrik je ervan hoe snel het vuilnisbakje in de badkamer vol zit met lege flacons, gebruikte wattenschijfjes en wc-rolletjes? De oplossing is simpel: ga, net als veel anderen, voor minder afval. Vijf tips

1. Tandenborstel
Tandborstels hebben vaak schreeuwerige kleurtjes maar de duurzame varianten zijn bijzonder esthetisch. Plastic wordt vervangen door een afbreekbaar materiaal, zoals bamboe. Dat is van nature een ‘anti-slipper’ zodat je tandenborstel perfect in de hand ligt. Net als bij andere tandenborstels, kun je bij een ecologisch exemplaar de hardheid van de haren kiezen. Die bestaan bijvoorbeeld uit composteerbaar nylon, dat een levensduur van drie maanden garandeert.

2. Wattenschijfjes
Ooit al gehoord van wasbare wattenschijfjes? Ze bestaan! Ook hier heb je heel wat opties, zoals wattenschijfjes uit micro-vezel of biokatoen. De doekjes zijn doorgaans heel absorberend en kunnen perfect gebruikt worden om onzuiverheden of make-up te verwijderen. Kies je voor kwaliteit, dan kunnen je wattenschijfjes tot wel 300 wasbeurten meegaan.

3. Tampons, maandverband en inlegkruisjes
Het Nederlandse merk Yoni pakte enkele jaren geleden uit met tampons, maandverband en inlegkruisjes uit biokatoen. Het was een schot in de roos. De producten zijn vrij van plastic, parfum, pesticiden en chloor. En bovenal biologisch afbreekbaar. De vrouwen achter het merk, Mariah Mansvelt Beck en Wendelien Hebly, vinden het belangrijk om vrouwelijke hygiëneproducten te verduurzamen en op een positieve manier in de kijker te zetten.

4. toiletpapier
Of er nu hondjes, vlinders of wolkjes op je toiletpapier staan maakt uiteindelijk weinig verschil. Kies liever voor een ecologische en biologisch afbreekbare variant. Denk na over hoeveel velletjes je gebruikt en of je die echt allemaal nodig hebt. Voor het toilet zelf bestaan er waterbesparende varianten. Gedaan met het figuurlijk doorspoelen van je centen!

5. Zeep, shampoo en verzorgingsproducten 
In het Prestige Trendboek 2018 kon je al lezen dat je eigen cosmetica maken niet alleen leuk is maar ook goed voor het milieu. Ook zeep en shampoo kun je gemakkelijk zelf maken. Weinig tijd? Laat dat geen excuus zijn, koop eco-varianten. Ben je gewonnen voor de eenvoud van een authentiek stuk zeep maar wil je geen kringen op de lavabo of op de badrand? De soaplift is een zeepschaaltje gemaakt van bioplastiek op basis van maïszetmeel. Het schaaltje is lucht- en waterdoorlatend waardoor de zeep sneller droogt en langer meegaat.

_______________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu