Home > Health > Traffic in de war

Traffic in de war

Elke dag doet een van onze medewerkers verslag van zijn of haar functioneren in deze uitzonderlijke tijden. Vandaag is dat Anouk Franssen, die als traffic-manager een centrale rol speelt bij Chapeau.

 

Dagboek van vrijdag 27 maart

08:00
Om toch in het ritme te blijven, probeer ik mijn vertrouwde ochtendritueel aan te houden. Daarbij moet ik wel eerlijk zeggen dat er ook al dagen zijn geweest dat ik wel pas om 08:45 opsta en in een te grote trui en een lekker zittende joggingbroek achter de laptop kruip. Vandaag niet. Ik sta zoals ‘gewoonlijk’ om 08:00 uur op en begin de dag met een lekker ontbijtje. In de tijden van quarantaine steek ik daar net iets meer moeite in.

08:55
Ik klap mijn laptop open. Met een koffietje in mijn handen kijk ik eerst even naar het nieuws. Om 09;00 begin ik met mijn werkdag. Mails checken en de planning naslaan. Door het verschuiven van onze deadline en de toch ietwat onzeker periode  rondom de coronacrisis heb ik het minder druk dan normaal. Het overleg met mijn collega’s gaat deze dagen via FaceTime, eigenlijk heeft dat heeft ook best iets gezelligs.

10:00
We zijn allemaal bijgepraat en up to date wat betreft onze planningen. Ik ondersteun onze stagiaires Mérou en Lonneke daarom bij het publiceren en distribueren van online content.

12:00
Sinds velen van ons thuis werken, zien mijn dagen er grotendeels allemaal hetzelfde uit en moet ik er zo nu en dan ook even een half uurtje  tussenuit. Gelukkig hebben we Guus, onze trouwe viervoeter die ook zo rond de klok van 12 even zijn beentjes moet strekken. Normaal is het in de natuur moeilijk tot rust komen bij mooi weer, dan trekt de hele buurt er op uit. Deze dagen niet, er is niemand te bekennen op straat. In alle rust geniet ik even snel van het zonnetje en de natuur.

12.20
Guus is liever lui dan moe en dus duren onze wandelingetjes niet mega lang. Ook gebruikt iedereen in huis Guus als excuus om het pand even te verlaten. Die arme hond heeft het er maar zwaar mee: van de 20 minuten die we onderweg zijn, moet ik haar 10 minuten dragen… maar dat mag de pret niet drukken.

13:00
Ik duik terug achter mijn laptop, beantwoord mailtjes en coördineer waar nodig. De laatste uurtjes van mijn werkdag breng ik onze systemen op orde:  tijdens de crisis krijg je – als bedrijf – opeens tijd voor allemaal zaken waar lange tijd niemand tijd voor had.

17:15
De werkdag sluiten collega Demy en ik via FaceTime af met een goed gesprek en wijn; normaal doen we dat na het werk op een van onze favoriete stekkies in Maastricht. Die luxe hebben we momenteel even niet. Denk overigens niet dat ik iedere dag al FaceTime’nd en met een glas wijn in mijn handen de dagen afsluit; woensdag sloot ik ‘m af met een rondje hardlopen, maandag heb ik een thuis-yoga lesje geprobeerd. Dat was hilarisch want lenig zijn… tja dat komt niet echt voor in mijn woordenboek .

19:00
Tijd voor avondeten. Voor iemand die graag een hapje buiten de deur eet is de huidige situatie ‘even afkicken’, ik kan niet wachten om straks weer gewoon de deur uit te lopen voor een drankje en een hapje. Gelukkig heb ik het thuis ook niet heel slecht voor elkaar; Vandaag eten we truffelpasta met champignons en rood fruit met schuimpjes en slagroom na.

Van mijn dagen in de coronatijd krijg je hier en daar nieuwe inzichten en leer je dingen anders doen. Leuk allemaal, maar ik ben toch blij als alles straks weer normaal is en iedereen gezond en wel zijn ding weer kan doen. Ik zal dan iedere dag  net ietsje meer genieten van de vrijheid dan dat ik al deed.

Take care!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu