Home > Health > Sporten met elektrische schokken

Sporten met elektrische schokken

Auteur: Cynthia Reekmans

Gezond eten, sporten, je lichaam en huid verzorgen, op tijd genoeg slapen… het hoort allemaal bij een healthy leven. Alleen hebben we er niet altijd tijd voor in deze razendsnelle wereld.  Als moeder van twee kleine kinderen en met twee jobs is het niet altijd makkelijk om tussen het huishouden en het werk door nog kilometers te gaan joggen, zware bootcamps te volgen of, zoals vroeger, uren in de fitness rond te hangen.

Toch wil ik goed voor de dag komen, zeker als ik op een podium moet staan als gastvrouw van events. Dus ging ik na mijn zwangerschappen op zoek naar iets waar ik op een efficiënte manier resultaat mee kon scoren. Zo stootte ik op een tijdvriendelijk sportalternatief : Quickfit. Bij Quickfit wordt gebruik gemaakt van Electro Musculaire Stimulatie (EMS), een techniek die via elektrische impulsen de spieren maximaal activeert.

Ik hoor jullie al denken. Wat is dat?  Wel, eerst word je in een nat pak gestopt, zodat je er uitziet als een soort astronaut, met elektrodenbanden en pads.  Via een draadloos systeem sta je in verbinding met het EMS-systeem dat elektrische impulsen uitstuurt naar de verschillende spiergroepen die op deze manier allemaal tegelijk extra getriggerd worden.

Ik verzeker je, de eerste keer voelt dit heel raar aan, het doet soms zelfs een beetje pijn. De impulsen komen om de vier seconden, waarop je bewegingen uitoefent. Je kent dat wel, squats, jumping jacks, launches. In slechts twintig minuten heb je dus eigenlijk een volledige workout achter de rug, vergelijkbaar met negentig minuten zweten in de gymzaal.

Voor mij hoeft het eerlijk gezegd zeker ook niet langer te duren, want na zo’n sessie ben je echt bekaf. Ik doe deze trainingen nu nog steeds twee keer per week, soms alleen, soms met iemand anders. Het is grappig om te zien hoe mensen die voor het eerst trainen met dit systeem pijnkreten slaken, op de momenten dat de impulsen afgevuurd worden. Maar achteraf zijn ze wel allemaal blij dat ze het hebben gedaan. Voor mij is dit een zeer efficiënte manier van sporten. Het resultaat mag er zijn. En de pijnstootjes? Die ben ik ondertussen gewoon!

Ik heb een filmpje voor jullie gemaakt om te laten zien hoe het in zijn werk gaat. Want beelden zeggen nog steeds meer dan woorden: https://youtu.be/tXVBd-gGQxs

Kijk voor meer informatie op: http://vivoverko.be/quickfit/

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu