Home > Health > Skinfix Clinic Lanaken, dé oplossing voor ongewenste kaalheid

Skinfix Clinic Lanaken, dé oplossing voor ongewenste kaalheid

Laatst nog had ze een klant die schuchter vroeg of hij haar een knuffel mocht geven, vertelt Selina Miesen. „Wat ik voor hem gedaan had, grensde volgens hem aan het ongelooflijke. Hij durfde weer zonder pet de straat op.”

De 33-jarige Maastrichtse, eigenaresse van Skinfix Clinic in Lanaken, komt ze geregeld tegen: mensen die zich ongemakkelijk voelen omdat ze kaal aan het worden zijn. Anderen generen zich voor kale plekken door een huidaandoening. „Problemen die geen probleem hoeven te zijn”, verzekert Selina. Skinfix Clinic, gevestigd in het centrum van Lanaken, is gespecialiseerd in Micro Haar Pigmentatie (MHP). Door met behulp van speciale apparatuur minuscule hoeveelheden pigment in de hoofdhuid aan te brengen, geeft Selina mannen en vrouwen met weinig of geen haar een mooie haarlijn (shaven look) terug en creëert meer haardichtheid bij mensen met langer, dunner haar.

Ander leven

Ook klanten met bijvoorbeeld alopecia voelen zich geholpen. Van de dunne plekken in hun haardos is na een behandeling door Selina totaal niets meer te zien. De stoppels die bij MHP ontstaan zijn niet te onderscheiden van echte haarstoppels, legt Selina uit. „ De technieken die ik gebruik vergen weliswaar veel kennis en ervaring, maar in feite komt een MHP-behandeling erop neer dat ik mensen met een paar simpele dots hun zelfvertrouwen teruggeef. Klanten vertellen dat ze door mij een ander leven hebben gekregen.”

skinfix

Kappers en artsen

Alvorens voor zichzelf te beginnen in Lanaken, werkte Selina jarenlang in de tattooshop van haar vader in Maastricht. „Daar kreeg ik regelmatig de vraag of ik littekens kon wegwerken. Soms ook vroegen klanten of ik wat kon doen aan kale plekken. Maar waarom zou je een tatoeage aanbrengen bij iemand die dat helemaal niet wil? Ik ben me gaan verdiepen in wat er allemaal mogelijk was en ontdekte dat deze manier van behandelen nog in de kinderschoenen stond. In de VS wordt ze veelvuldig toegepast. In Europa is de techniek pas geïntroduceerd in 2016.” MHP wordt ook steeds vaker aangeraden door bijvoorbeeld kappers. Maar ook artsen ontdekken dat de methode onnodig psychisch leed kan helpen voorkomen. „Nog lang niet alle artsen zijn op de hoogte van deze mogelijkheid. Als ze meer willen weten, zijn ook zij van harte welkom.’’

Stationsstraat 58, Lanaken (BE) – skinfix-clinic.be

skinfix
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.