Home > Health > Sevagram: vernieuwen is constant in beweging blijven

Sevagram: vernieuwen is constant in beweging blijven

Zorgorganisatie Sevagram, met in totaal twintig locaties in Heerlen en in het Heuvelland, staat erom bekend allerlei zaken net iets anders aan te pakken dan op veel andere plaatsen in de ouderenzorg gebruikelijk is. Door op een andere manier naar zaken kijken en daar ook op in te spelen, creëert zij in al haar locaties een sfeer die door zowel cliënten en hun familie als door medewerkers en vrijwilligers als warm en gezellig wordt ervaren.

De wereld verandert, de wereld vernieuwt en Sevagram loopt daarin voorop. Het is evenwel geen reden om achterover te leunen. Nieuwe inzichten zijn mooi. Maar het blijft – ook voor een organisatie als Sevagram – juist de kunst om soepel mee te bewegen en voortdurend op een onderscheidende manier te blijven spelen op de snel veranderende behoeften. Het is de paradox van de vernieuwing.

Ook de ouderenzorg is de afgelopen jaren in rap tempo veranderd. Waar vroeger de nadruk vooral lag op zorg, is tegenwoordig het welzijn van cliënten steeds meer het eerste uitgangspunt. Een logische gedachte: als mensen genieten van het leven en zich prettig voelen, komt dat op een positieve manier tot uitdrukking in hun dagelijkse functioneren.

Vernieuwingen
Door open te staan voor nieuwe inzichten, moderne technologieën en andere vernieuwingen schept Sevagram een veilige en helende omgeving. De cliënten van Sevagram krijgen daardoor op een fijne manier de beste mensgerichte zorg die maar denkbaar is.

Deze aanpak, ondersteund door de Planetree-zorgvisie, heeft inmiddels geleid tot internationale erkenning: in februari sleepte geriatrisch revalidatiecentrum Plataan in Heerlen als laatste Sevagram-locatie de internationale Planetree-certificering in de wacht. Sindsdien zijn alle locaties (inclusief de twee hospices) gelabeld, waarmee alle Sevagram-locaties ‘Planetree-proof’ zijn.

Onderscheidend
‘De Paradox van de Vernieuwing’ is tevens de titel van een congres over vernieuwing, niet alleen in de zorg, dat op 8 november wordt gehouden in Theater Sevagram in Heerlen. Diverse vooraanstaande sprekers, onder wie Susan Frampton (President Planetree International), trendwatcher Yori Kamphuis, hoogleraar Innovatie Gezonde Voeding Fred Brouns en journalist Charles Groenhuijsen geven hun visie op de veranderende wereld en de rol die daarin is weggelegd voor organisaties de met hun tijd mee gaan. De netto-opbrengst van het congres komt ten goede aan de goede-doelen-stichting Sevagram Verwenzorg 

De Paradox van de Vernieuwing
Donderdag 8 november
Theater Sevagram, Henri Dunantstraat 3, Heerlen
Tijd: 12.30 uur – 17.30 uur
Deelnamekosten bedragen 95 euro per persoon, exclusief BTW
Aanmelden kan tot en met 23 oktober via www.sevagram.nl

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu