Home > Health > Seizoensopening Bokrijk uitgesteld

Seizoensopening Bokrijk uitgesteld

Openluchtmuseum Bokrijk in Genk zou op 4 april opnieuw de deuren openen, maar heeft de periode van sluiting in elk geval verlengd tot en met 2 mei. Dat heeft de Belgisch-Limburgse gedeputeerde Igor Philtjens, tevens voorzitter van Het Domein Bokrijk, bekendgemaakt.

De verlengde sluiting, die uiteraard verband houdt met het oprukkende coronavirus, betekent onder meer dat alle evenementen in deze periode, zoals bijvoorbeeld het Paasfestival en de Radio 2-Tuindag op 1 mei, niet zullen plaatsvinden. De paasvakantie – vorig jaar nog goed voor 32.000 bezoekers – is traditiegetrouw een van de belangrijkste periodes op de seizoenskalender van het openluchtmuseum.

Ook extra activiteiten, zoals het historisch bier brouwen in de museumbrouwerij op 5 april en de historische evocatie rond Pasen (inclusief de ‘grote paaseierenraap’) zijn geannuleerd. Door het schrappen van de Radio 2-Tuindag verliest Bokrijk zijn veruit grootste publiekstrekker van dit jaar. Deze plantenbeurs wordt al sinds 1987 georganiseerd en vloeide voort uit het kweekprogramma voor het Arboretum van Bokrijk. De Tuindag trekt jaarlijks tot zo’n 25.000 bezoekers op één dag.

Recreatief wandelen en fietsen is het park blijft vooralsnog toegestaan, zo lang de richtlijnen van de overheid in acht worden genomen. Dat wil zeggen dat het gezelschap tot de eigen gezinsleden of een iemand die op een ander adres woont. Daarnaast wordt wandelaars en fietsers gevraagd op redelijke afstand van elkaar te blijven.

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu