Home > Health > Reinaert Kliniek ondergaat facelift

Reinaert Kliniek ondergaat facelift

Geen wachtlijsten, één vaste arts met één behandelend team en, met een beetje geluk, binnen één dag een diagnose en behandelplan. Dat is de dagelijkse praktijk voor patiënten van de Reinaert Kliniek in Maastricht en Sittard. De zelfstandige kliniek levert een uitgebreid pakket aan medisch specialistische (en volledig verzekerde) behandelingen van hoge kwaliteit. Klinkt goed, maar kan nóg beter, volgens Sjaak Haakman, de nieuwe directeur. De kliniek ondergaat de komende tijd dan ook een facelift.

U begon als interim-directeur om de verkoop te begeleiden, maar besloot uiteindelijk om zelf de Reinaert Kliniek te kopen. Waarom?
„De Reinaert Kliniek kent een lange historie van meer dan twintig jaar waarin de kliniek zich heeft ontwikkeld tot een veelzijdige, zelfstandige kliniek waarbinnen een aantal medisch specialisaties samenkomt. Ik vind het een uitdaging om de kliniek klaar te maken voor de komende twintig jaar waarin we een waardevol alternatief bieden voor de reguliere ziekenhuiszorg.”

Wat maakt volgens u een behandeling in de Reinaert Kliniek tot een goed alternatief voor een behandeling in een regulier ziekenhuis?
„Het feit dat Maastricht, naast een academisch ziekenhuis, geen lokaal ziekenhuis heeft, zorgt voor een unieke positie. De snelle en heldere service die wij kunnen bieden in combinatie met de kleinschaligheid van de kliniek, maar ook de persoonlijke behandelingen en een verblijf op eenpersoonskamers, maken deze kliniek tot een bijzonder fijne plek voor een behandeling. Patiënten weten hier precies waarvoor en voor wie ze komen. Ze zien één arts, worden geholpen door één vast team en er worden duidelijke afspraken gemaakt. Bovendien geldt voor de kliniek in Maastricht dat de locatie in Medisch Centrum Annadal als heel prettig ervaren wordt. Het voormalige Annadal-ziekenhuis roept met name bij oudere mensen een vertrouwd gevoel op. Er is hier een heleboel medische zorg onder één dak te vinden en, last but not least, is de ligging vlakbij het centrum, rustig in het groen, gewoon heel fijn. Daar willen we in de toekomst nog meer mee doen, vandaar dat we begonnen zijn aan een soort facelift.”

Een facelift bij een privékliniek. Hoe ziet dat eruit?
„We zijn begonnen met de modernisering van het aanbod, het uitbreiden van de capaciteit en daarnaast het investeren in onze medewerkers op het gebied van scholing om het niveau en kwaliteit van zorg verder te verbeteren. In onze kliniek in Maastricht openen we binnenkort een nieuwe vleugel. Hierin zit straks onze complete back-office-afdeling. Deze werkzaamheden hoeven dan niet meer vanachter de balie te worden verricht. Daar kunnen we ons volledig focussen op de ontvangst van patiënten die daardoor nog sneller en in alle rust geholpen worden. De wachtruimte krijgt bovendien een nieuwe en vriendelijkere uitstraling. Alle behandelruimtes zullen we de komende tijd, stap voor stap, moderniseren. Om het onze patiënten nog makkelijker te maken, is het vanaf volgend jaar mogelijk om zelf online afspraken in te plannen.”

Onlangs verscheen de Reinaert Kliniek negatief in het nieuws. Hoe zit dat precies?
„We zijn inderdaad door de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de vingers getikt en hebben er zelf voor gekozen om hierover te communiceren in de media en ook met doorverwijzers. We vinden het belangrijk om hier open en eerlijk over te zijn. In de periode van verkoop die nu achter ons ligt, hebben enkele zaken stilgelegen en zijn niet conform richtlijnen geactualiseerd. We willen echter graag benadrukken dat er niets is misgegaan, er is geen gevaar geweest voor onze patiënten. Vóór 1 oktober is alle achterstand bijgewerkt. We zijn voortdurend in ontwikkeling om onze zorg zo goed mogelijk af te stemmen op de persoonlijke wensen van de patiënt. Dat was al zo en zal altijd zo blijven.”

www.reinaert-kliniek.nl

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu