Home > Health > Proefzwemmen in rustige ambiance

Proefzwemmen in rustige ambiance

Auteur: Ellis Visser

Onlangs mocht ik mezelf een middag onderdompelen in de zwemspa’s van de nieuwe binnentuin van wellnessspecialist Gervi in Maasmechelen. Behalve de tuin is ook het pand volledig nieuw. Het is volledig ingericht op buitenleven. De showroom ligt trouwens op een steenworp afstand van de vertrouwde plek langs de Rijksweg.

Ik bezocht Gervi met mijn zwempak in mijn tas, want ik wist, daar gaat gezwommen worden. En dat deed ik. Naast wat inspanning, was er ook ruimte voor ontspanning, dat gaat bij Gervi gelukkig altijd hand in hand. Het zonnetje liet zich ook nog zien en zo werd het een middag genieten. Ik vertel je wat ik allemaal mocht ontdekken.

De binnentuin
De binnentuin is volledig afgesloten waardoor je uitermate goed kunt ontspannen en de zwemspa’s op je gemak kunt ervaren. De plek is prachtig ingericht met bijpassende buitenmeubels. Je zou nog bijna vergeten waar je ook alweer precies bent. Mijn handdoek legde ik op een bedje, klaar om de drie verschillende zwemspa’s te ontdekken.

Sport en ontspanning
Allereerst probeerde ik de Endless Pool E700. Dit vijf meter lange bad is een comfortabele zwemspa met de mogelijkheid het hele lichaam fit te houden. De tegenstroming is handmatig in te stellen. Je kunt er niet alleen in zwemmen, er is ook een loopband aanwezig. Vanaf een lengte van 1.48 m is het mogelijk om te joggen in het water. Ook dit is zo zwaar te maken als je zelf wilt. Ik probeerde beide en concludeerde dat dit best een goede workout is. Na mijn loop- en zwemsessie nam ik even wat rust in de Hydro-massage zitplaatsen. Heerlijk om lichaam en geest weer te ontspannen. Deze zwemspa is bij Gervi prachtig ingebouwd in de grond met een automatisch rolldeck dat ook als terras kan dienen.

Inspanning
Voor de echte sportievelingen onder ons is de Endless pool E550 het meest geschikt. Deze zwemspa is volledig ingericht op de sporter. Met zijn 4.60 m lange zwemmogelijkheden en 2.39 m breedte is er alle ruimte om goede sportbewegingen te maken. Hier geen uitgebreide ontspanningsmogelijkheden, al is er zeker wel aan ontspanning gedacht. Deze wordt verzorgd door de 23 staande hydromassagejets op rughoogte. Voor de liefhebber is het ook mogelijk om een renband toe te voegen.

Ontspanning
De laatste zwemspa die te vinden is in de binnentuin van Gervi is de Riptide Pro. Deze spa werd ontwikkeld voor families met kinderen. Er is gedacht aan het vermaak van de kinderen, maar zeker ook aan de ontspanning van de ouders. Je kunt in deze zwemspa de kinderen laten spelen, maar ook leren zwemmen of gewichtsloos laten stappen tegen regelbare tegenstromingen. Hebben de kinderen de spa verlaten, dan is er uitgebreid ruimte om te ontspannen in de verschillende zitplaatsen.

Ik sloot mijn zwemsessie’s af op een van de ligbedjes in de binnentuin en fantaseerde over hoe het zou zijn om één van de zwemspa’s in mijn eigen tuin te hebben. Interesse in een duik in een van deze spa’s? Neem dan eens contact op met Gervi.

Gervi Outdoor

Rijksweg 543

3630 Maasmechelen

_________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu