Home > Health > Pim Steerneman in de race voor landelijke prijs

Pim Steerneman in de race voor landelijke prijs

Auteur: Maarten van Laarhoven

Pim Steerneman, bestuursvoorzitter van zorgorganisatie Sevagram in Heerlen, is in de race om tot Zorgmanager van het Jaar 2019 te worden uitgeroepen. Het gaat om een onderscheiding die sinds 1997 wordt uitgereikt door Zorgvisie, het kwaliteitsplatform voor de zorgsector. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan ‘de zorgmanager die de meeste indruk maakt door een bijzondere prestatie’.

Steerneman is een van de drie genomineerden voor deze landelijke prijs. De twee andere kanshebbers zijn Peter de Visser, algemeen directeur van zorg- en welzijnsorganisatie Incluzio uit Schiedam en Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van de Stichting Humanitas in Rotterdam.

Zorgvisie motiveert de nominatie voor de Sevagram-topman als volgt:  Steerneman is negen jaar geleden begonnen als bestuursvoorzitter bij Sevagram in een tijd dat sprake was van een grote financiële crisis. Nadat de organisatie op orde was gebracht, heeft hij met zijn team een cultuurtraject in gang gezet. Belangrijke leidraad daarbij is de mensgerichte zorgvisie van Planetree. 1900 Medewerkers en 1100 vrijwilligers zijn, elke dag weer, betrokken, gepassioneerd, innovatief en resultaatgericht, aan het werk oftewel bieden ‘Zorg met Bezieling’. Alle locaties beschikken inmiddels over een Planetree-label. Bij het werven van medewerkers is veel ruimte voor mensen met een achtergrond buiten de zorg.

Bekendmaking winnaar

Op 18 april wordt bekendgemaakt wie de Zorgmanager van het Jaar 2019 is. Dat gebeurt op een bijeenkomst op de locatie van IBO Business School in Leusden. Juryvoorzitter is oud-minister André Rouvoet, tevens voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu