Home > Health > Petje af!

Petje af!

Het zijn nogal wat petten die ik draag. Met alle plezier overigens, ik kan gewoon niet kiezen welke me nu het beste staat. Een beetje ijdel ben ik wel. An sich niks mis mee, toch? Laat ik ze eens één voor één opzetten.

Team Qhubkea ASSOS: mijn nieuwste aanwinst. Past perfect. Wat in mijn hart en koppie zit, draag ik hiermee uit. Voedingsstrategieën voor profwielrenners samenstellen om topprestaties neer te zetten én mensen vooruit helpen in Zuid-Afrika, naar school, naar werk, medische zorg. Trots!

Personal Coach: mijn grootste pet, zit nog steeds erg lekker hoor. Mensen helpen science based om gezonder te leven. Hoe? Het opstellen van leefstijlplannen, eet- en trainingsschema’s. Één-op-één. Veel online nu, maar altijd met personal touch. Immers: one size fits none! Te hoge bloedsuiker? Naar minder suikers, maar toch genieten. Een kilootje te veel in de wedstrijdvoorbereiding? Dan is vetverbranding het antwoord! Aanhoudende darmklachten? Dan zouden FODMAPs wel eens de sleutel kunnen zijn naar een kalm buikgevoel. Altijd met aandacht voor smaak. Delicious & Nutritious, noem ik dat.

The doc. pet: Ik schreef De dr. Ludidi Vastenmethode, over Intermittent Fasting en publiceerde enkele toegankelijke digitale leerboeken. Om mensen in brede zin bewust te maken van het belang van een vitale leefstijl, te helpen en inspireren. Mijn laatste e-book: vasten tijdens de Ramadan. In Nederlands, Engels en Frans, want zoals je weet huisvest regio Zuid-Limburg inmiddels een aardige international community. En sinds kort ook voor jullie een Chapeautje, op maandelijkse basis digitaal en zesmaal per jaar op papier.

Sportpet: mijn oudste pet. Zonder sport geen leven. Van jongs af aan karate en movement. Heb een paar jaar een eigen gym gehad: Moser Gym. Communitybased 24/7 bewegen. Zonder grote Petje af!logge apparaten maar gewoon met je lichaam bezig zijn, ringen, touwen, boksbal. Simpel, niet altijd makkelijk. Weet je, elk moment is het juiste om te starten met beweging, je hebt niet veel nodig. Hou ’t klein en hou vol. Maak jezelf trots op de lange termijn, quick fixes bestaan niet.

En dan familie: mijn huwelijkspet heb ik helaas nog niet opgehad, die ligt nog in de kast. Covid strooit nog steeds met roet in plaats van rijst. Mijn papapet is misschien wel de allermooiste pet. Samen met mijn jongens de wereld om ons heen ontdekken, ze een beetje mogen bijsturen op hun eigen pad; prachtig!

‘Je doet wel erg veel’, hoor ik wel eens zeggen. Weet je, een week heeft zeven dagen, een dag 24 uur. Alle tijd om petten te switchen. Ik zou niet minder willen. Wat zeg ik, misschien wil ik er nog wel een paar bij! Maar nu eerst: vakantie. Maar liefst drie weken de relaxpet op. Wel zo belangrijk op z’n tijd.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu