Home > Health > Park Igls veel gezondheid langs WK-parcours Innsbruck

Park Igls veel gezondheid langs WK-parcours Innsbruck

Strijden voor de eer, vergeet het. Kampioenschappen zijn big business, met topsporters in de rol van gladiatoren die miljoenen televisiekijkers in vervoering brengen en daar goed voor betaald worden. Dat zal tijdens het komende WK wielrennen in Tirol niet anders zijn.

Van 23 tot en met 30 september zijn alle wielerogen gericht op Tirol waar het WK wielrennen op de weg plaatsvindt. Onder de topfavorieten voor goud, zilver of brons twee Limburgers: Tom Dumoulin uit Maastricht en Tim Wellens uit Sint-Truiden. Het zwaar parcours is hen op het lijf geschreven.Of zij onderweg oog zullen hebben voor de toeristische bezienswaardigheden die van Tirol een geliefde vakantiebestemming hebben gemaakt bij Belgen en Nederlanders, hangt af van het koers-verloop. Voor de televisiekijkers is dat anders, zij mogen rekenen op impressionante natuurpanorama’s en pittoreske beelden van het typische Tiroolse landleven. Tirol leeft van en voor het toerisme, televisiereclame is van harte welkom.

     

Fit worden, gezond blijven
Park Igls ligt op het parcours van de wegwedstrijd, op enkele kilometers van de aankomstlijn in Innsbruck. Het zet al jaren in op gezondheid en preventie via de moderne Mayr-kuur, een innovatief gezondheidsconcept op medisch-wetenschappelijke basis dat focust op onze eetgewoonten, regeneratie van de spijsvertering én beweging. Toelichting krijgen we van geneesheer-directeur dr. Peter Gartner: „Een evenwichtige voeding vormt een van de bouwstenen van onze gezondheid. Tachtig pro-cent van de zogenaamde welvaartsziekten is het gevolg van een slechte spijsvertering. De moderne Mayr-kuur serveert daarom licht verteerbare en energierijke gerechten op basis van regionale bio-producten. Een kuur bestaat uit acht voedingsstappen gaande van thee drinken tot smaakvolle salades en desserts.”

Ook beweging is belangrijk. „Bewegen is essentieel voor onze gezondheid op voorwaarde dat het op een consequente en gedoseerde manier gebeurt. Twintig minuten training per dag volstaan om je fysieke en psychische reserves op peil te houden. Park Igls beschikt over een team van sportwetenschappers, gezondheids- en fitnesstrainers. Die werken samen een bewegingsprogramma uit op maat van de gast én staan ook in voor een individuele begeleiding, met als doel… fit worden en gezond blijven! Van de gast verwachten we inzet en engagement: een goede gezondheid krijg je niet cadeau, die moet je verdienen! Topsporters worden ook medisch begeleid maar bij hen ligt de focus op het verhogen van hun prestatievermogen, ook al gaat dat ten koste van hun gezondheid. In ruil voor roem en rijkdom plegen zij roofbouw op 109 hun lichaam. In Park Igls gaat het erom de levens-kwaliteit van de gast te verbeteren én op peil te houden. De mensen worden almaar ouder, maar wat heb je aan ouder worden als je hulpbehoevend en afhankelijk van anderen bent?”

      

Feel good
„Een goede gezondheid is de som van vele factoren, zich goed in zijn vel voelen hangt ook af van emotionele evenwichten en sociale geborgenheid. En daar schort het soms aan. De hoge werkdruk en prestatiedrang eisen een zware tol die je almaar vaker cash betaalt. Via gezonde eet- en bewegingsgewoonten leer je hier hoe stress af te bouwen en je innerlijke balans te herstellen. Het is overigens nooit te laat om het stuur om te gooien en gezonder te gaan leven door je voedings- en bewegingspatroon te veranderen. Beter laat dan nooit!”

 

______________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu