Home > Branded content > Orthomensa: periodieke keuring voor je lichaam

Orthomensa: periodieke keuring voor je lichaam

Orthomoleculaire arts Christine Vanduren wil dat we meer investeren in ons lijf en onze gezondheid. ,,We gaan jaarlijks met onze auto op APK om te voorkomen dat er grote problemen ontstaan. Dat zouden we met ons lichaam ook moeten doen. Door regelmatig goed te onderzoeken hoe het staat met ons lichaam, kunnen we kort op de bal spelen om vitaminen- en mineralentekorten snel op te vangen. Deze tekorten kunnen leiden tot problemen in het afweersysteem, de spijsvertering, de energieproductie en met de hormonen.” Vanduren onderzoekt het bloed en de urine van haar patiënten en kijkt welke tekorten het lichaam heeft. Op basis daarvan stelt ze een voedingsregime op en vult dat eventueel aan met voedingssupplementen.

Chemische reacties
Vanduren studeerde geneeskunde, werkte jarenlang in de farmaceutische industrie en heeft inmiddels een praktijk in orthomoleculaire geneeskunde in het Belgische Kinrooi. ,,Medicijnen zijn er vooral op gericht op ziekten te genezen. Ik wil me erop richten om ziekten te voorkomen. Dat kan vaak met een simpele aanpassing in het voedingspatroon en met lichaamsbeweging.” Onze spijsvertering, onze hormonen, het ontgiftingssysteem, het zenuwstelsel en het afweersysteem: er vinden voortdurend honderden chemische reacties plaats in het lichaam die onze gezondheid bepalen. ,,De kunst is om die reacties zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Daarin zit mijn expertise.”

Diabetes
Met een periodieke check-up kun je volgens Vanduren veel ziekten voorkomen. ,,Bij een auto wacht je ook niet tot er een wiel afbreekt voordat je naar de garage gaat,” lacht ze. Diabetes type twee – de meest voorkomende vorm van suikerziekte – is volgens haar een sprekend voorbeeld van een aandoening die met voeding te voorkomen is. ,,Diabetes type twee is een gevolg van een slecht eetpatroon. Vaak kun je de ziekte voorkomen of zelfs genezen door gezond te eten.” Orthomoleculaire geneeskunde ziet Vanduren tevens als een laagdrempelig instrument om behandelingen van andere specialisten te ondersteunen. ,,Mooie voorbeelden hiervan zijn reuma, darmproblemen en huidproblemen.”

Orthomensa
Breeërsteenweg 229

3640 Kinrooi, België
www.orthomensa.com

___________________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu